Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fort considera ca agentii de circulatie afecteaza starea psihica a conducatorilor auto

Fort considera ca agentii de circulatie afecteaza starea psihica a conducatorilor auto

Federatia operatorilor romani de transport, Fort, considera ca abuzurile agentilor din Serviciile Politiei Rutiere pun in pericol circulatia si starea psihica a conducatorilor auto, potrivit unui comunicat remis Agentiei Rompres.

Fort apreciaza ca noul cod rutier nu modifica nimic in comportamentul abuziv al majoritatii agentilor de politie rutiera care profita din plin de starea deficitara a infrastructurii rutiere, lipsa indicatoarelor si, nu in ultimul rand, de frica de amenzi si puncte inoculata conducatorilor auto.

Cei care trebuie sa sesizeze primii neconcordanta dintre legislatie si indicatoarele de circulatie se folosesc de lipsa placutelor aditionale pentru a aplica amenzi usturatoare participantilor la trafic sau pentru a pune putina presiune pentru putina 'atentie'.

In acest sens, Fort subliniaza faptul ca numarul sistematizarilor rutiere 'aberante' pun in pericol viata participantilor la trafic. Astfel, sistematizarea Saftica-Balotesti (Prisma DN1) a facut numai in ultima saptamana opt victime (trei decedate), iar de la finalizarea lucrarilor zeci, fara ca cineva sa ia masuri. La lansarea acestei 'sistematizari', in anul 2005, Federatia Operatorilor Romani de transport (FORT) si Asociatia Transportatorilor Rutieri in Constructii (ATRC) au subliniat pericolul la care sunt expusi participantii la trafic.

De asemenea, Fort reclama si lipsa masurii de sprijin pentru conducatorii auto, excluzandu-se rubrica de mentiuni acordate contravenientului ( ' Mentiuni contravenient….') din procesele verbale, conducatorii auto fiind astfel in imposibilitatea de a avea o minima argumentare scrisa sau obiectiuni care sa-l ajute in fata instantei. La noua rubrica ' Alte mentiuni…' agentul de circulatie completeaza celebrul text: ' recunoaste fapta' prin care practic conducatorul auto isi anuleaza orice drept la obiectiuni.

In cazul in care conducatorul auto nu doreste sa semneze procesul verbal, agentul de politie il amenita de trecerea la masuri drastice si astfel, asa zisul contravenient isi semneaza propria recunoastere a faptei fara a fi de acord cu ea.

Fort sustine ca agentii de politie sa plateasca pretul abuzurilor comise, considerandu-se abuz si neinformarea urgenta a factorilor superiori cu privire la existenta in trafic a unor inadvertente ce pot pune viata participantilor la trafic in pericol.

Totodata, Fort recomanda conducatorilor auto sa faca sesizari, in scris, cu privire la abuzurile agentilor de circulatie.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1019 ori