Adrian Sarbu: preturile la reclamele TV vor incepe din nou sa creasca in semestrul II

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 17:26
1549 citiri
Adrian Sarbu: preturile la reclamele TV vor incepe din nou sa creasca in semestrul II

Directorul executiv al Central European Media Enterprises (CME), Adrian Sarbu, estimeaza ca preturile reclamelor TV din regiune vor incepe sa creasca in a doua jumatate a anului, dupa ce au atins punctul minim in primul trimestru, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

"Exista semnale ca situatia din piete s-a imbunatatit putin, iar preturile reclamelor vor incepe sa creasca din nou in a doua jumatate a anului", a afirmat Sarbu, in cadrul unui interviu acordat in Praga.

El sustine ca grupul pe care il conduce a continuat sa sprijine clientii prin pachete promotionale si prin alte masuri in perioada de declin.

CME, grupul american ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, s-a confruntat cu o scadere de 30% a cheltuielilor pentru reclamele televizate in 2009, in contextul in care companiile au redus bugetele de marketing pe perioada crizei economice.

Grupul a anuntat in februarie ca pietele ar putea incepe sa revina in a doua jumatate a anului.

Veniturile din publicitate inregistrate de CME in primul trimestru au ramas slabe in majoritatea pietelor, sau au atins cel mai mic nivel, a spus Sarbu.

Acesta a mai spus ca Slovenia si Croatia au inregistrat performante mai bune fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul CME este controlat de omul de afaceri american Ronald Lauder si detine mai multe televiziuni in Romania, Bulgaria, Cehia, Croatia, Slovacia si Slovenia.

Grupul observa "o tendinta pozitiva" a cheltuielilor publicitare in al doilea trimestru fata de primele trei luni ale anului, a spus Sarbu.

Cehia, cea mai mare piata pentru companie, ar putea avea performante "rezonabile" in al doilea trimestru.

Preturile reclamelor din regiune, care au atins un nivel maxim in 2008, ar putea reveni la valorile anterioare crizei in 2011, in functie de evolutiile din fiecare tara, a apreciat Sarbu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#adrian, # sarbu, # reclame, # tv, # pret , #Reclame