Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Realitatea Media a pierdut trei licente locale, doua de televiziune si una de radio

Realitatea Media a pierdut trei licente locale, doua de televiziune si una de radio


Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa retraga licentele audiovizuale ale Realitatea TV Alba Iulia, Realitatea TV Baia Mare si Realitatea FM Pitesti.

CNA a decis sa ia aceasta decizie din cauza ca cele trei statii ale Realitatea Media si-au intrerupt emisia pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Potrivit CNA, Realitatea TV Alba Iulia si-a intrerupt emisia pentru 90 de zile, in perioada 5 septembrie - 3 decembrie 2013, si nu si-a mai reluat emisia.

Realitatea TV Baia Mare si-a intrerupt emisia pentru 90 de zile, in perioada 6 septembrie - 4 decembrie 2013, si nu si-a mai reluat emisia.

De asemenea, Realitatea FM Pitesti (90,70 MHz) a avut emisia intrerupta 90 de zile, in perioada 26 septembrie - 24 decembrie 2013, si nu si-a mai reluat emisia.

Prezenta joi la CNA, Mura Frinculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a spus, referindu-se la Realitatea TV Baia Mare si Realitatea TV Alba Iulia: "Am inceput acum aproape sase luni un proces de reorganizare in tara a studiourilor teritoriale, urmand sa ne concentram pe studiourile regionale, deci sa comasam studiorile teritoriale pe zone regionale". Ea a spus ca, din aceasta cauza, Realitatea Media a avut probleme cu achizitionarea echipamentelor si emitatoarelor si a fost depasit termenul de 90 de zile.

In ceea ce priveste Realitatea FM Pitesti, Mura Frinculescu a spus ca Realitatea Media a avut in decembrie un diferend cu proprietarul spatiului unde isi desfasura activitatea Realitatea FM Pitesti. Ea a mai spus ca reprezentantii Realitatea nu au mai putut sa intre in spatiul respectiv.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1122 ori