Posturile de radio din Atena, in greva impotriva austeritatii

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 17:03
1618 citiri
Posturile de radio din Atena, in greva impotriva austeritatii

Toate posturile de radio publice sau private din Atena au incetat emisia luni, organizand o greva de 24 de ore la care participa jurnalisti, tehnicieni si personalul administrativ.

Sindicatele din radio au denuntat "uraganul disponibilizarilor" si "incalcarea conventiilor colective" de lucru in posturile de radio din Grecia, conform comunicatului comun.

Criza datoriilor care afecteaza tara de doi ani, precum si restrictiile impuse de o serie de legi asupra flexibilitatii fortei de munca in schimbul imprumuturilor internationale au afectat puternic mass-media din Grecia. Doua cotidiene care existau de peste zece ani s-au inchis in 2010.

Personalul cotidianului de stanga Eleftherotypia, care dateaza inca de la indepartarea dictaturii coloneilor in 1974, a fost in greva doua zile saptamana trecuta, reclamand neplata salariilor de doua luni.

Sectorul mass-media cel mai afectat este audiovizualul, un peisaj complet nereglementat, unde disponibilizarile, nesiguranta si salariile in scadere sunt obisnuite.

Cei 650 de jurnalisti, tehnicieni si angajati administrativi ai postului privat de televiziune grec Alter, puternic indatorat, au participat la mai multe greve in ultimele luni pentru a protesta fata de neplata salariilor timp de sapte luni.

Radioteleviziunea publica si agentia de presa Ana, in greva saptamana trecuta

Institutii media publice, Radioteleviziunea publica (Ert), precum si agentia de presa greceasca (Ana, semi-oficiala) au manifestat prin intreruperea muncii saptamana trecuta pentru a denunta reducerea salariilor si a personalului dupa adoptarea unei legi recente cu privire la somajul tehnic.

Conform unei legi recente ce vizeaza reducerea personalului organismelor publice, Ert si Ana incadreaza mai mult de 20.000 de persoane, dintre care majoritatea aproape de varsta de pensionare, ce trebuie trimise in somaj tehnic pana la sfarsitul anului.

Sindicatele din mediul public si privat, Adedy si Gsee, au facut apel la o greva generala joi impotriva masurilor, prima dupa desemnarea la inceput de noiembrie a guvernului de uniune nationala condus de Lucas Papadermos, dupa demisia guvernului socialist condus de Georgios Papandreou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#greva radio Atena, #greva radio Grecia , #Radio