Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNA: Licentele Radio Guerrilla, retrase

CNA: Licentele Radio Guerrilla, retrase

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis, joi, sa retraga licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru toate cele 24 de statii.

Societatea Realitatea Media se afla in procedura insolventei, in aceasta perioada fiind in reorganizare judiciara.

Potrivit presedintelui CNA, Laura Georgescu, contractul parafat intre SC Realitatea Media SA si SC Expresiv SA pe 14 august prevede exploatarea de catre Expresiv a produselor media, incluzand marcile si licentele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla si a echipamentelor, bunurilor si aparaturii sale, fapte ce contravin art. 59 din Legea audiovizualului.

"Obiectul contractului il reprezinta exploatarea tuturor produselor si marcilor, a licentei audiovizuale, frecventei si tuturor echipamentelor de la Radio Guerrilla care contravin art. 59 din Legea audiovizualului, ce prevede ca nu ai voie sa dai in exploatare licenta sau frecventa, dar poti sa o cedezi cu acordul CNA", a declarat in sedinta precedenta Laura Georgescu.

Avocatul Realitatea Media SA, Andrei Taru, a subliniat, in sedinta de joi, ca acest contract incheiat cu Expresiv SA nu a intrat in vigoare.

"Va fi supus comitetului creditorului si controlului de legalitate al judecatorului sindic si abia ulterior va putea sa isi produca efectele", a spus Andrei Taru.

Reprezentantul administratorului special, Mihaela Hamza, a adaugat ca, prin incheierea acestui contract intre Realitatea Media si Expresiv, se incearca mentinerea actualei echipe si a formatului actual al Radio Guerrilla. Ea a explicat ca Realitatea Media a primit o oferta pentru cesionarea drepturilor prevazute de licentele audiovizuale, iar daca adunarea creditorilor se va pronunta in favoarea ofertei, ea va fi supusa apoi atentiei judecatorului sindic si CNA.

Valentin Jucan, membru CNA, a subliniat ca societatile primesc de la CNA in exploatare licente audiovizuale "cu titlu gratuit".

"Licentele nu sunt bunuri, nu sunt ale dumneavoastra, sunt ale statului, aveti dreptul sa le utilizati. CNA poate sa le prelungeasca sau nu. (...) Realitatea Media incearca sa obtina niste bani la negru de la Radio Guerrilla. Este opinia mea. Avem in fata un contract mascat intr-unul de management care incalca Legea audiovizualului. Ne vom trezi cu situatia ca Realitatea Media va vinde licentele si noi vom facem ce face un primar, vom da cu pixu' (...) si pentru prima data in istoria audiovizualului un post va fi in situatia de a-si vinde licentele prin licitatie anuntata pe site", a mai spus Jucan, propunand retragerea licentei.

Radu Calin Cristea, membru al CNA, a fost insa de parere ca CNA nu se afla in situatia unei cereri de cedare de licenta, pentru ca acel contract nu a fost pus in aplicare.

Narcisa Iorga a apreciat ca, prin incercarea de a scoate la licitatie respectivele licente, Realitatea Media a incercat sa eludeze legislatia audiovizualului.

"Licenta este un act juridic emis de o autoritate a statului. (...) Lichidatorul judiciar nu cred ca are dreptul sa puna in vanzare un bun, un drept public al statului roman", a spus Narcisa Iorga.

Decizia de retragerea a licentei a fost luata cu sapte voturi "pentru" si trei "impotriva" si va fi pusa in aplicare - inchiderea postului - dupa comunicarea sa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2390 ori