ANCOM vrea sa revizuiasca politica tarifelor de utilizare a spectrului radio

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 19:00
2044 citiri
ANCOM vrea sa revizuiasca politica tarifelor de utilizare a spectrului radio

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat miercuri ca doreste revizuirea politicii de stabilire a tarifelor de utilizare a spectrului radio si a modalitatii de incasare a acestora.

Principala modificare adusa proiectului de decizie este aceea ca deciziile referitoare la tariful datorat de fiecare operator care utilizeaza benzile de frecvente vor fi emise ulterior perioadei de utilizare, nu la inceputul acesteia, ca in prezent, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei, remis Business24.ro.

Prin aceasta masura, reprezentantii ANCOM spera sa elimine orice dificultati in fluxul financiar intern al operatorilor, care incaseaza contravaloarea serviciilor de comunicatii electronice prestate utilizatorilor finali sau partenerilor comerciali la sfarsitul perioadei de facturare.

Noile prevederi urmeaza sa se aplice incepand cu anul 2012, fapt ce presupune ca deciziile privind individualizarea tarifului datorat, care se achita trimestrial, sa fie emise, pentru primul trimestru al anului viitor, in luna martie 2012.

In ceea ce priveste tarifele stabilite a se incasa anual, deciziile privind individualizarea tarifului de utilizare a spectrului, aferente anului 2012, urmeaza sa fie emise in luna decembrie 2012.

Tarifele sunt stabilite in euro si se platesc in lei, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

In cazul in care la data de 1 martie a unui an, valoarea totala a tarifului de utilizare a spectrului datorat in baza unei licente, respectiv valoarea tarifelor datorate in baza tuturor licentelor pe care un titular le detine in cadrul aceluiasi serviciu de radiocomunicatii nu depaseste cuantumul a 200 euro, tariful se va incasa in toate situatiile anual.

Valoarea de referinta pentru raportarea la pragul mentionat este tariful ce ar fi perceput in baza licentei respective pentru un an intreg.

In Romania, spectrul radio este administrat de ANCOM, iar tarifele de spectru reprezinta un mecanism menit sa determine o utilizare efectiva si eficienta a drepturilor acordate prin licente.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ANCOM radio, #ANCOM tarife spectru radio , #Radio