Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Wall Street deschide sedinta pe rosu dupa publicarea raportului cu privire la cresterea preturilor

Wall Street deschide sedinta pe rosu dupa publicarea raportului cu privire la cresterea preturilor

Bursele din Statele Unite au deschis sedinta de marti in coborare, pe fondul ingrijorarii investitorilor ca presiunile generate de preturile in crestere ar putea impiedica banca centrala a SUA sa reduca in continuare dobanda cheie, pentru a revitaliza economia in declin, arata Reuters. Statisticile care arata ca preturile de producator din Statele Unite din ianuarie au inregistrat cel mai mare castig anual din ultimii 26 ani, au spulberat sperantele investitorilor ca viitoare reduceri ale dobanzii din partea Federal Reserve ar ajuta economia americana sa evite o recesiune.


"Aceasta inseamna ca avem mari probleme. Statisticile sunt cu mult mult mai slabe decat ne asteptam. Este evident ca inflatia este de o importanta majora, si daca Fed continua sa reduca dobanda cheie, va castiga o importanta si mai mare", a spus directorul general al departamentului de tranzactionare pe piete de capital de la compania Canaccord Adams din New York, Dave Rovelli.


Indicele S&P 500 al contractelor la termen (futures) a coborat cu 7,75 puncte, situandu-se sub valoarea considerata ca fiind echitabila, calculata dupa  formula matematica de evaluare a preturilor care ia in considerare dobanzile, dividendele si scadenta.


Indicele industrial Dow Jones al contractelor la termen a pierdut 52 puncte, iar Nasdaq 100 futures a scazut cu 7,3 puncte.


Raportul PPI a fost publicat dupa o serie de alte statistici care previzioneaza un viitor sumbru si un raport dezamagitor asupra castigurilor primului retailer de pe piata Statelor Unite din sectorul reparatiilor imobiliare, Home Depot Inc, ale carui actiuni s-au depreciat cu 1,5%, pana la 28,40 dolari/actiune in predeschidere.


Alte vesti despre castiguri au aratat ca retailerul de produse de birotica Office Depot Inc a afisat un profit trimestrial sub asteptari, titlurile sale depreciindu-se cu 13,3% in predeschidere.


Chiar si in aceste conditii, investitorii ar cauta sustinere in vestile referitoare la eforturile de a stabiliza situatia asiguratorilor de obligatiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 889 ori