Sectorul privat, si nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:43
1660 citiri
Sectorul privat, si nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Ministrul interimar al Finantelor, Gheroghe Pogea, a declarat ca autoritatile vor lua masuri pentru corectarea asimetriei care s-a creat intre mediul privat si cel public, recunoscand in acelasi timp ca dintre cele doua sectorul privat este cel care a avut de suferit in acest an din cauza crizei.

"Suntem decisi sa corectam si asimetria care exista in acest domeniu, intre mediul privat si sectorul public.

Pentru onestitate si corectitudine, cei care au avut de suferit in aceasta perioada dificila a fost sectorul privat.

Merita felicitati pentru ca si-au sacrificat din marjele de profit, au acceptat marje mai scazute pentru a-si pastra angajatii (...) insa atunci cand Romania va intra pe o curba ascendenta, aceste companii vor beneficia de aceasta crestere", a spus Pogea, prezent joi la Central European Initiative Summit Economic Forum, organizat la Bucuresti.

Ministrul a spus, cu un "optimism moderat", ca Romania isi va reveni treptat, iar actualul Guvern este decis sa cotinue reformele pe care le-a lansat deja, chiar daca unele sunt nepopulare, informeaza Mediafax.

El a argumentat ca "amorsarea" acestor reforme structurale va reduce dezechilibrele create in ultimii ani.

"Criza cere reforme si poate este prima data cand aceasta criza este o oglinda plata.

In urma cu doi ani ne facea placere sa privim in oglinzi convexe. Eram slabi, dar ne placea sa credem ca suntem grasi", a continuat Pogea.

Ministrul Finantelor a subliniat importanta reformelor structurale care, in timp, ar trebui sa reduca cheltuielile de functionare ale statului, aflate la un nivel nesustenabil.

"Cat de curand vom trimite in Guvern legea responsabilitatii fiscale, care va fi in primul rand in sprijinul mediului privat.

Nu mai puteam continua cu masuri care nu sunt sustenabile in timp, nu mai putem continua cu rectificari bugetare dese", a mai spus Pogea. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#criza, #pogea, #privat, #publlic, #sector , #Publicitate