Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul privat, si nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Sectorul privat, si nu cel public, a avut de suferit din cauza crizei

Ministrul interimar al Finantelor, Gheroghe Pogea, a declarat ca autoritatile vor lua masuri pentru corectarea asimetriei care s-a creat intre mediul privat si cel public, recunoscand in acelasi timp ca dintre cele doua sectorul privat este cel care a avut de suferit in acest an din cauza crizei.

"Suntem decisi sa corectam si asimetria care exista in acest domeniu, intre mediul privat si sectorul public.

Pentru onestitate si corectitudine, cei care au avut de suferit in aceasta perioada dificila a fost sectorul privat.

Merita felicitati pentru ca si-au sacrificat din marjele de profit, au acceptat marje mai scazute pentru a-si pastra angajatii (...) insa atunci cand Romania va intra pe o curba ascendenta, aceste companii vor beneficia de aceasta crestere", a spus Pogea, prezent joi la Central European Initiative Summit Economic Forum, organizat la Bucuresti.

Ministrul a spus, cu un "optimism moderat", ca Romania isi va reveni treptat, iar actualul Guvern este decis sa cotinue reformele pe care le-a lansat deja, chiar daca unele sunt nepopulare, informeaza Mediafax.

El a argumentat ca "amorsarea" acestor reforme structurale va reduce dezechilibrele create in ultimii ani.

"Criza cere reforme si poate este prima data cand aceasta criza este o oglinda plata.

In urma cu doi ani ne facea placere sa privim in oglinzi convexe. Eram slabi, dar ne placea sa credem ca suntem grasi", a continuat Pogea.

Ministrul Finantelor a subliniat importanta reformelor structurale care, in timp, ar trebui sa reduca cheltuielile de functionare ale statului, aflate la un nivel nesustenabil.

"Cat de curand vom trimite in Guvern legea responsabilitatii fiscale, care va fi in primul rand in sprijinul mediului privat.

Nu mai puteam continua cu masuri care nu sunt sustenabile in timp, nu mai putem continua cu rectificari bugetare dese", a mai spus Pogea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1543 ori
Citeste mai multe desprecriza pogea privat publlic sector