Romania nu stie sa cheltuie banii inteligent

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 14:23
1209 citiri
Romania nu stie sa cheltuie banii inteligent

Romania are nevoie de o politica inteligenta de cheltuiere a banilor publici, care va duce la sustenabilitate bugetara si fiscala, dar economia romaneasca nu va mai avea prea curand o crestere de 7%, a declarat, marti, Juan Zalduendo, economist-sef in cadrul Bancii Mondiale (BM).

"O cheltuire mai inteligenta a banilor publici va duce la o sustenabilitate fiscala si bugetara. Asta nu inseamna ca va veti intoarce la o crestere economica de 7%. Romania nu se va intoarce prea curand la cresterea economiei cu 7%", a spus Zalduendo, citat de Mediafax.

El a mentionat ca, in conditiile unei cresteri economice reduse si a unei presiuni pe finantele publice, statele din Europa Centrala si de Est trebuie sa se gandeasca la o consolidare fiscala.

"Multe tari din Europa de Vest au scazut cheltuielile bugetare si chiar salariile", a subliniat Zalduendo.

Banca Mondiala a lansat, marti, la Bucuresti, un raport privind efectele crizei asupra Europei Centrale si de Est si tarile din fosta Uniune Sovietica.

Printre concluziile raportului se numara si cheltuirea inteligenta a banilor publici, deoarece revenirea pe crestere a economiilor va fi foarte dificila in perioada urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#banca, #mondiala, #cheltuieli, #bani, #publici , #Publicitate