Proiectul de infiintare a Fondului de Garantare intra in dezbatere publica

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:19
1074 citiri
Proiectul de infiintare a Fondului de Garantare intra in dezbatere publica

Proiectul de lege privind infiintarea Fondului de Garantare a Pensiilor Private va intra in aceasta luna in dezbatere publica, dupa care va fi trimis catre Guvern pentru aprobare, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, citat de NewsIn.

"Proiectul de lege privind Fondul de Garantare e aproape finalizat si speram sa intre in dezbatere publica in aceasta luna", a mentionat Oancea.

El a adaugat ca CSSPP va adopta si actul normativ care ar reglementa sistemul multifond (administrare de fonduri de pensii private cu diferite grade de risc), care permite alocarea activelor participantilor in functie de varsta.

"In acest an speram sa incepem si discutia privind legislatia privind plata pensiilor private", a mai spus Oancea.

Potrivit proiectului publicat anul trecut de CSSPP, contributia initiala a fiecarui administrator la Fondul de garantare a pensiilor private va fi de 1% din capitalul social subscris si varsat, dar nu mai putin de echivalentul in lei a sumei de 50.000 euro.

Resursele Fondului de Garantare se vor constitui si din sume platite cu titlu de contributii anuale la Fond, calculate in functie de valoarea activelor nete administrate, distinct pentru administratorii de pensii facultative (pilon III), respectiv administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilon II).

Fondul ar urma sa dispuna si de resurse financiare suplimentare necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de administrarea si functionarea Fondului de garantare.

Fondul de garantare va fi infiintat si alimentat din contributiile administratorilor atat din resurse proprii, cat si din castigurile obtinute in urma investirii activelor stranse in acest fond. Resursele Fondului vor fi utilizate numai daca toate celelalte resurse s-au epuizat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#csspp, #fondul, #garantare, #dezbatere, #publica , #Publicitate