Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul de infiintare a Fondului de Garantare intra in dezbatere publica

Proiectul de infiintare a Fondului de Garantare intra in dezbatere publica

Proiectul de lege privind infiintarea Fondului de Garantare a Pensiilor Private va intra in aceasta luna in dezbatere publica, dupa care va fi trimis catre Guvern pentru aprobare, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, citat de NewsIn.

"Proiectul de lege privind Fondul de Garantare e aproape finalizat si speram sa intre in dezbatere publica in aceasta luna", a mentionat Oancea.

El a adaugat ca CSSPP va adopta si actul normativ care ar reglementa sistemul multifond (administrare de fonduri de pensii private cu diferite grade de risc), care permite alocarea activelor participantilor in functie de varsta.


"In acest an speram sa incepem si discutia privind legislatia privind plata pensiilor private", a mai spus Oancea.

Potrivit proiectului publicat anul trecut de CSSPP, contributia initiala a fiecarui administrator la Fondul de garantare a pensiilor private va fi de 1% din capitalul social subscris si varsat, dar nu mai putin de echivalentul in lei a sumei de 50.000 euro.

Resursele Fondului de Garantare se vor constitui si din sume platite cu titlu de contributii anuale la Fond, calculate in functie de valoarea activelor nete administrate, distinct pentru administratorii de pensii facultative (pilon III), respectiv administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilon II).

Fondul ar urma sa dispuna si de resurse financiare suplimentare necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de administrarea si functionarea Fondului de garantare.

Fondul de garantare va fi infiintat si alimentat din contributiile administratorilor atat din resurse proprii, cat si din castigurile obtinute in urma investirii activelor stranse in acest fond. Resursele Fondului vor fi utilizate numai daca toate celelalte resurse s-au epuizat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 924 ori
Citeste mai multe desprecsspp fondul garantare dezbatere publica