Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Producatorii de medicamente trebuie sa contribuie la finantarea sistemului sanitar, din 1 octombrie

Producatorii de medicamente trebuie sa contribuie la finantarea sistemului sanitar, din 1 octombrie

Producatorii de medicamente care desfac produse pe piata romaneasca vor contribui la finantarea sistemului public de sanatate cu 5% pana la 11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor, incepand cu 1 octombrie, potrivit unor acte normative adoptate miercuri de Guvern, precizeaza NewsIn. 

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a anuntat la finalul sedintei de miercuri a Executivului ca, pentru suplimentarea surselor de finantare a sistemului public de sanatate, incepand cu 1 octombrie va fi introdus in domeniul sanitar sistemul "clawback".

"Clawback" este un sistem prin intermediul caruia toti producatorii de medicamente care desfac produse pe piata romaneasca vor contribui la finantarea sistemului public de sanatate cu 5% pana la 11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor.


Masura va fi aplicata tuturor producatorilor sau detinatorilor de autorizatii punere pe piata a medicamentelor, pentru vanzarile de medicamente incluse in programele nationale de sanatate, pentru cele din Lista medicamentelor compensate, precum si pentru cele care sunt achizitionate de spitale.


Guvernul a mai decis miercuri eliminarea incompatibilitatii dintre functia de medic si cea de director coordonator sau director coordonator adjunct al unei directii de sanatate publica.


"Aceasta decizie a fost luata pentru a combate migratia personalului medical si deficitul de medici inregistrat ca urmare a prevederii potrivit careia conducatorii de servicii deconcentrate nu pot exercita profesia de medic", a afirmat Muntean.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1150 ori