Pensie de 5.400 euro dupa ce ai lucrat la stat?!

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 10:03
1317 citiri
Pensie de 5.400 euro dupa ce ai lucrat la stat?!

Cea mai mare pensie din sistemul public a fost in luna martie a acestui an de 23.065 de lei, adica circa 5.400 de euro, beneficiarul fiind un locuitor al sectorului 1 din Capitala, potrivit informatiilor furnizate de Casa Nationala de Pensii (CNPAS).

Pe locul al doilea in topul celor mai bine platiti pensionari din sistemul public se situeaza un locuitor al sectorului 3, care primeste o pensie de 13.609 de lei (3.179 euro), urmat de doua persoane din sectorul 1, care au pensii de 13.437 de lei (3.139 de euro) si, respectiv, 13.270 de lei (3.100 de euro). La nivel national sunt inregistrate 15 persoane care au o pensie care depaseste 10.000 de lei.

CNPAS nu a precizat domeniul in care au activat cel mai bine platiti pensionari, dar specialistii in resurse umane spun ca pensiile cele mai mari le au cei care au lucrat in aviatie sau sefii de regii autonome.

„Avand in vedere ca pensiile sunt calculate in functie de salarii, cele mai mari salarii le au cei care conduc regii, agentii guvernamentale sau care lucreaza in domeniul aviatiei, insa, chiar in astfel de conditii, asemenea pensii sunt stupefiant de mari", afirma Madalina Popescu, general manager al companiei de consultanta in resurse umane Pluri Consultants.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#beneficiari, #pensie, #public, #sistem , #Publicitate