Patriciu, audiat in dosarul Rompetrol pe 3 februarie

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 13:02
1614 citiri
Patriciu, audiat in dosarul Rompetrol pe 3 februarie

Magistratul care judeca dosarul Rompetrol a atentionat, la termenul de miercuri, ca va emite mandate de aducere pentru omul de afaceri Dinu Patriciu si pentru ceilalti inculpati care vor lipsi de la termenul urmator, din 3 februarie, atunci cand este programata audierea tuturor celor judecati.

"As vrea sa-i atentionez pe inculpatii prezenti astazi (miercuri, n.r.), dar si pe cei care lipsesc, prin avocati, ca daca nu se prezinta la termenul urmator voi emite pe numele lor mandate de aducere cu insotitor", a spus judecatorul, la finalul sedintei de miercuri, la care era programata audierea omului de afaceri Dinu Patriciu, informeaza Mediafax.

In absenta acestuia, la termenul de miercuri, avocatii inculpatilor au cerut instantei sa constate faptul ca Ministerul Public a raspuns incorect unei cereri formulate de completul de judecata si, in consecinta, sa revina cu solicitarea initiala, care viza depunerea unor probe la dosarul cauzei.

In replica, procurorul de sedinta a intarit cele scrise in raspunsul Parchetului, sustinand, in contradictie cu avocatii, ca probele cerute se afla la dosar, cu exceptia unei decizii de secretizare si a suporturilor originale pe care au fost imprimate inregistrarile telefonice, clasificate ca secrete de stat.

"Voi analiza raspunsul transmis de Ministerul Public si, daca este asa cum sustineti dumneavoastra, il voi amenda pe procurorul care a emis-o", le-a spus judecatorul avocatilor, in replica la argumentele acestora conform carora audierea inculpatilor nu ar avea rost pana cand partile din proces nu vor fi luat la cunostinta continutul tuturor probelor de la dosar.

In aceste conditii, judecatorul a acordat un nou termen, in data de 3 februarie, la care este programata audierea lui Patriciu.

"As dori ca la urmatoarele trei termene sa audiez toti inculpatii, dupa care, in alte trei-patru termene, sa facem ceva cu dosarul asta: sa dam achitari, sa dam restituiri, sa dam ceva", a spus judecatorul.

La termenul de miercuri, unul din avocatii lui Patriciu, nemultumit de raspunsul primit de la Parchet, a inmanat judecatorului mai multe documente cuprinzand o serie de exceptii de neconstitutionalitate pe care apararea intentioneaza sa le ridice in cazul in care Ministerul Public va continua sa raspunda "nesatisfacator" cererii privind depunerea probelor la dosar.

Avocatul a cerut insa instantei amanarea discutiilor pe tema exceptiilor depuse, pana la termenul urmator al procesului.

Dosarul Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu este judecat, alaturi de alti inculpati, intre care fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis
, pentru inselaciune a ajuns in instanta in luna septembrie a anului 2006.

Dupa mai bine de trei ani, procesul propriu-zis nu a inceput inca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#dosar, #patriciu, #rompetrol , #Publicitate