Parteneriatul public-privat este slab reglementat prin legislatia romaneasca

Marti, 23 Iunie 2009, ora 15:10
1581 citiri
Parteneriatul public-privat este slab reglementat prin legislatia romaneasca

Romania sufera nu doar de vid legislativ pe partea de reglementare a parteneriatului public-privat (PPP), cat si de instabilitate a legislatiei pe partea de achizitii publice, au declarat marti in cadrul unei conferinte pe tema infrastructurii reprezentanti ai AT Kearney, Garrigues si CIS, citati de NewsIn.

"Ar trebui sa existe un cadru legislativ care sa stabileasca clar care sunt conditiile minime pe care ar trebui sa le aiba un contract de PPP", a declarat Mihai Mares, avocat partener al casei de avocatura Garrigues Romania.

Opinia sa este sustinuta si de vicepresedintele firmei de consultanta A.T Kearney in Romania, Michael Weiss. "Parteneriatele public-privat nu sunt suficient reglementate", sustine Weiss.

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini (CIS) au atras atentia ca in Romania legislatia privind achizitiile publice a fost modificata de doua ori in ultima jumatate de an si ca introducerea taxei de 2% din valoarea proiectului pentru depunerea unei contestatii a fost declarata ilegala de Comisia Europeana, care a recomandat sa nu se incheie contracte in baza actualei legislatie.

Reprezentantul firmei de consultanta A.T Kearney a declarat ca Romania are nevoie de o strategie pe transport care sa nu depinda de rezultatul alegerilor.

"Avem nevoie de o strategie comuna pentru transporturi in Romania care sa nu tina cont de rezultatul urmatoarelor alegeri", a spus vicepresedintele firmei de consultanta AT Kearney din Romania, Michael Weiss.

Potrivit datelor A.T. Kearney, Romania are in prezent o densitate de drumuri cu o rata de 4 pana la 14 ori mai mica decat a altor state din Europa Centrala si de Est si din Europa de Vest.

Firma de consultanta estimeaza ca in urmatorii ani, Romania, Rusia si Slovacia vor cunoaste cel mai rapid ritm de dezvoltare pe partea de constructii de drumuri, tinand cont de proiectele anuntate de autoritatile publice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#parteneriat, # legislatie, # CE, # proiecte , #Publicitate