Microsoft amendat cu 280,5 milioane de euro

Miercuri, 12 Iulie 2006, ora 14:11
828 citiri

Comisia Europeana a amendat Microsoft Corp. cu 280,5 milioane de euro (357 milioane de dolari) pentru ca nu a respectat ordinul dat in 2004 prin care companiei i se cerea sa puna la dispozitia concurentilor sai informatii despre sistemele de operare Windows. Secretizarea informatiilor a fost considerata un abuz.Comisarul european Neelie Kroes a declarat azi ca nicio companie nu este mai presus de lege si a amenintat ca va dubla amenda zilnica, daca Microsoft continua sa desconsidere legea.

Amenda aplicata companiei Microsoft, a carei software este folosit de peste 95 la suta dintre computere se adauga celei aplicata in martie 2004, in valoare de 497 milioane de euro.

Aceasta este prima penalizare data de Comisia Europeana pentru nerespectarea unui ordin anti-trust. Daca nu ar fi luat aceasta masura, Comisia si-ar fi pierdut credibilitatea, sunt de parere specialistii in legislatia anti-monopol. Amenda se ridica la 1,5 milioane de euro pe zi, si a fost aplicata intre 15 decembrie si 20 iunie.

Avocatul companiei a afirmat in luna martie ca Microsoft facuse deja publice informatii A"complete si corecteA" despre Windows, inclusiv 12.000 de pagini continand informatii tehnice. Saptamana trecuta, compania declara ca ca inca mai lucreaza pentru a indeplinii toate criteriile cerute de oficialii de la Bruxelles pana la 18 iulie, data limita. Comisia a negat, insa, ca ar fi fost de acord cu acest termen.

Comisiei ii va lua cel putin doua luni sa evalueze datele tehnice. Dar daca acestea vor fi satisfacatoare, amenda nu va fi aplicata si pe termenul cuprins intre 12 si 18 iulie.

Microsoft va avea dreptul sa le ceara rivalilor sai bani pentru drepturile de licenta asupra informatiilor puse la dispozitia Comisiei Europene. Pretul nu a fost, inca, stabilit.

Bloombiz

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...