Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP suplimenteaza garantiile de stat cu 400 mil euro

MFP suplimenteaza garantiile de stat cu 400 mil euro

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va suplimenta cu 400 milioane euro garantiile de stat acordate in 2009 pentru proiecte ce beneficiaza de cofinantare din fonduri structurale, iar pentru 2010 suplimentarea va fi de inca 200 milioane euro, a anuntat, marti, ministrul de resort, Gheorghe Pogea.

"In domeniul garantiilor de stat am decis, suplimentarea cu 400 milioane euro in 2009. Acestea (garantiile, n.r.) vor fi utilizate cu prioritate pentru asigurarea cofinantarii proiectelor cu bani europeni, deci instrumentele structurale. (...) Aceste garantii vor da certitudine (institutiilor, n.r.) ca se vor putea imprumuta sub garantia suverana a statului, astfel incat sa nu exista vreo piedica in absorbtia fondurilor europene", a explicat Pogea.

Ministrul Finantelor Publice a precizat ca beneficiari ai garantiilor de stat vor fi autoritatile locale, Ministerul Infrastructurii, Ministerul Educatiei, Ministerul Mediului si oricare alte ministere ce vor avea nevoie de cofinantare pentru proiecte structurale.

In 2010, garantiile de stat vor fi suplimentate cu inca 200 milioane euro.

"Pentru 2009, intreaga suma se cifreaza la 7,7 miliarde lei in noul cadru ajustat, iar pentru 2010 la 8,6 miliarde lei", a mai spus Pogea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1099 ori
Citeste mai multe despreminister finate publice mili