Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Daca ne speriem, crestem cursul

Isarescu: Daca ne speriem, crestem cursul

Guvernatorul BNR nu vede motive din exterior pentru un impact mai mare asupra cursului, "decat daca ne speriem singuri si introducem in comportamentul pietelor si sperietura noastra".

"Cursul este legat si de ceea ce vine din exterior, se vede mai intai in prima de risc si apoi in cursul de schimb.

Pana acum impactul a fost minor si nu vedem motive pentru un impact mai mare decat daca ne speriem singuri si introducem in comportamentul pietelor si sperietura noastra", a mentionat Isarescu.


In ceea ce priveste evolutia cursului, Isarescu a mentionat ca nu se intampla nimic deosebit decat alte valute care au politici de flotare mai mult sau mai putin controlate.


Guvernatorul BNR sustine ca preocuparea in discursul public privind interventia BNR asupra cursului "este o preocupare falsa".


"Bineinteles ca o banca centrala influenteaza cursul si prin politica monetara si prin nivelul dobanzilor", a spus Isarescu.


"Variatiile cele mai mari le-a avut slotul, tara care s-a apropiat cel mai mult de ceea ce economistii numesc flotare libera. (...)


Daca ne uitam la volatilitate, indicele arata ca leul, ca indicator de volatilitate, a fost cel mai stabil.


Isarescu a mentionat ca BNR a adoptat aceasta pozitie avand in vedere doua lucruri, primul fiind inclinatia exagerata a discursului public "spre chestiuni negative, cu exacerbari uneori comice, daca nu ar fi chiar dramatice".


Guvernatorul BNR sustine ca a devenit o obsesie pentru romani cursul de schimb.


"Pe o perioada de criza nu vad ce am fi castigat noi ca tara daca volatilitatea cursului ar fi fost mai mare.


Cand se depreciaza intram in panica si ne tremura capul, ne luam de par in fata televizorului, cand se apreciaza nu ne revenim si atunci ni se pare ca e ceva rau", a mai spus Isarescu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1320 ori