Investitia de la Aeroportul din Iasi, parteneriat public-privat

Luni, 26 Iulie 2010, ora 11:50
1788 citiri
Investitia de la Aeroportul din Iasi, parteneriat public-privat

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a emis o dispozitie privind initierea unui parteneriat public - privat in vederea dezvoltarii si modernizarii Aeroportului International, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al institutiei, Sebastian Tataru, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentantului CJ, Simirad a dispus organizarea unui colectiv de lucru, format din sefi si consilieri din cadrul institutiei, care sa pregateasca procedurile administrative pentru realizarea parteneriatului.

"Colectivul de lucru va prezenta presedintelui rapoarte lunare cu privire la activitatile si procedurile in vederea realizarii proiectului de parteneriat public - privat", a declarat Sebastian Tataru. CJ Iasi a initiat in urma cu cinci ani un proiect de modernizare a aeroportului, valoarea estimata a investitiei fiind de aproape 200 milioane euro.

In prezent, proiectul este in continuare blocat din cauza transferurilor de terenuri necesare pentru completarea suprafetei de peste 200 hectare unde va fi dezvoltat aeroportul.

In luna martie 2010, Guvernul, reunit in sedinta la Iasi, a aprobat mai multe hotarari prin care s-au transferat o serie de terenuri la CJ de la ministere sau institutii subordonate.

Pentru a moderniza aeroportul, CJ are nevoie insa si de cateva hectare care apartin unor persoane fizice si juridice cu care nu a ajuns inca la un acord.

In ultimii ani, companii din tari precum China, Austria, Germania sau Marea Britanie si-au manifestat intentia de a participa la modernizarea aeroportului din Iasi.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#investitie, #parteneriat, #aeroport, #iasi , #Publicitate