Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltarea IMM-urilor, in dezbatere publica

Dezvoltarea IMM-urilor, in dezbatere publica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a elaborat si propune in dezbatere publica Strategia Guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009-2013, proiect in valoare de 3,48 milioane lei, finantat in proportie de 85% din Fondul Social European, transmite NewsIn.

Acest proiect va fi lansat in dezbatere publica pe site-ul ministerului, pana in luna octombrie.

Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea IMM-urilor are ca obiectiv general imbunatatirea capacitatii institutionale a ministerului, prin structurile sale cu responsabilitate in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, de a dezvolta proiecte strategice pentru evolutia sectorului IMM din Romania in directii prioritare pentru actualul stadiu de dezvoltare, prin realizarea Strategiei guvernamentale pentru sprijinirea IMM-urilor in perioada 2009-2013 si a Planului de implementare a acesteia.

"Principalele activitati desfasurate in cadrul proiectului sunt: analizarea de modele de bune practici din alte state membre ale UE, elaborarea unui numar de sapte studii si microstudii privind evaluarea modului de implementare a Strategiei de sprijinire a dezvoltarii IMM in perioada 2004-2008, analizarea celor mai noi tendinte in domeniul planificarii strategice pentru sprijinirea IMM-urilor in UE, precum si analizarea situatiei actuala a IMM-urilor din Romania", informeaza reprezentantii MECMA.

Totodata, proiectul are in vedere si analizarea situatiei actuale a sectorului cooperatist din Romania, analizarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la finantare si analizarea sistemului educatiei antreprenoriale din Romania si respectiv a activitatilor de inovare in IMM din Romania.

Guvernul are de asemenea in vedere imbunatatirea accesului IMM la finantare, incurajarea spiritului inovator al IMM-urilor si cresterea competitivitatii acestora, dezvoltarea sistemului educatiei antreprenoriale, dar si simplificarea si imbunatatirea cadrului de reglementare in domeniul IMM si al cooperatiei.

Proiectul este derulat de MECMA, prin Directia Generala IMM-uri, Cooperatie si Mediul de Afaceri, pe o perioada de 18 luni (aprilie 2009 - octombrie 2010), cu sprijinul consortiului format din firmele de consultanta SC KPMG Romania SRL si SC Finas Consulting SRL.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1659 ori
Citeste mai multe despredezvoltare imm dezbatere publica