Criza a dublat numarul restantierilor, in noua luni

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 10:26
1111 citiri
Criza a dublat numarul restantierilor, in noua luni

Unul din cinci clienti cu credite mai mari de echivalentul a 20.000 de lei este restantier. Astfel, la finele lunii sept­embrie, din aproximativ un milion de persoane fizice si juridice cu imprumuturi, peste 214.000 de clienti sunt inregistrati cu restante.

Numarul restantierilor la credite s-a dublat in numai noua luni.

Datele publicate de Banca Nationala a Roma­niei arata faptul ca la Centrala Riscurilor Bancare erau inregistrati, in septembrie, peste 214.000 de clienti cu intarzieri la achitarea ratelor bancare, potrivit Financiarul.

Mai mult, in primele trei trimestre din acest an, ponderea datornicilor in numarul total al persoanelor fizice si juridice cu credite aproape ca s-a dublat.

Pe langa restantele in crestere, si valoarea intarzierilor la plata de pana la 30 de zile se mentine ridicata.

In septem­brie, suma totala era de aproximativ 686 de milioane de lei, in crestere cu 200 de milioane de lei fata de luna anterioara.

In categoria intarzierilor la plata cuprinse intre 31 si 60 de zile, luna septembrie a consemnat o scadere pana la 345 de milioane de lei, minimul din acest an.

In cazul intarzierilor la plata cu­prinse intre 61 si 90 de zile, valoarea din septembrie a fost de 327 de milioane de lei, in scadere de la 571 de milioane de lei in luna august.

Pe de alta parte, restantele mai mari de 90 de zile au ajuns la un maxim istoric ce 3,76 mili­arde de lei, in crestere cu 300 de milioane de lei fata de august.

In acest context, ponderea restan­telor in totalul sumelor acordate a urcat la 3,73%, in crestere de la 1,47% in de­cem­brie 2008 sau numai 1,2% la finele anului 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#banci, #credite, #imprumuturi, #restantieri , #Publicitate