Credite instant de la banci si camatari

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 16:13
2751 citiri
Credite instant de la banci si camatari

Pentru ca bugetele de reclama au fost reduse la minim si pentru ca situatia devine tot mai dificila, tot mai multe institutii financiare isi cauta clienti prin mica publicitate.

Desi la prima vedere paginile de mica publicitate sunt pline de anunturi care garanteaza obtinerea de imprumuturi sau carduri de credit in timp record si cu formalitati minime, criza nu a ocolit nici acest domeniu. "Fata de primavara lui 2008 sunt cu 25-30% mai putine anunturi de acest tip, iar fata de toamna anului trecut s-a inregistrat o scadere de circa 10-15%", spune Catalin Taloi, redactor-sef al revistei "Anuntul telefonic".

Nu trebuie uitat, totusi, ca in aceeasi rubrica in care apar anunturile institutiilor de credit sau ale brokerilor sunt publicate si numeroase oferte de imprumut din partea unor persoane fizice. Camatarii vor garantii imobiliare (totusi, nu de putine ori spun ca nu accepta ca gaj terenuri) si, in unele cazuri, auto. Pentru a elimina din suspiciunile existente la adresa lor, unii din creditorii de acest gen precizeaza ca nu lucreaza decat cu contract la notariat, iar plata ratelor se face numai in cont bancar. Specialistii le recomanda in continuare romanilor sa nu apeleze la acest gen de imprumuturi, avand in vedere dobanzile extrem de ridicate practicate (de exemplu, 60% pe an la euro) si capcanele pe care le pot ascunde contractele de credit.

Capcane pot ascunde, totusi, si contractele incheiate cu institutii financiare. "Clientii trebuie sa fie foarte atenti la dobanzi si comisioane. Cand se compara doua oferte, trebuie luata in calcul DAE (dobanda anuala efectiva), deoarece comisioanele (de analiza, de acordare, de administrare/gestiune/mentenanta, de risc, aferente contului curent, de neutilizare, de rambursare anticipata etc.) pot creste semnificativ costul unui credit. Apoi, trebuie vazute conditiile in care variaza dobanda", explica Razvan Resmerita, de la Centrul European al Consumatorilor Romania.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#banci, #camatari, #comision, #credite, #dobanzi, #publicitate , #Publicitate