Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coridorul IV ar putea fi construit prin parteneriat public-privat

Coridorul IV ar putea fi construit prin parteneriat public-privat

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Balauseri, judetul Mures, ca pentru constructia Coridorului IV ar trebui luata in calcul varianta unui parteneriat public-privat.Ministrul Transporturilor a spus ca pentru culoarul IV si pentru multe alte lucrari probabil ca se va merge pe varianta unui parteneriat public-privat, pentru ca nu vor putea fi construite autostrazi in Romania nici in 30 de ani cu bani exclusiv din buget, fiind vorba de sume uriase.

Ministrul a spus ca aceasta varianta de constructie a unor autostrazi, prin parteneriat public-privat, este folosita in toata lumea la ora actuala. Ministrul Transporturilor a apreciat ca nu crede ca Romania are forta economica sa respinga ideea si sa mearga pe varianta finantarii integrale de la bugetul de stat.

"Prin licitatie internationala se da concesiunea unei portiuni de autostrada de obicei unui concern de firme (nu unei singure firme), care face proiectarea, care realizeaza drumul si care-l exploateaza probabil 25, 30, 35 de ani, cu diverse variante. Iar statul plateste o anumita suma lunara pe perioada respectiva", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, dupa perioada respectiva, statul primeste autostrada intr-o stare foarte buna deoarece pana atunci a fost intretinuta de concernul de firme care a concesionat lucrarea si a exploatat-o.

La sfarsitul lunii iunie, Berceanu se declara nemultumit de stadiul lucrarilor la tronsoanele de drum care compun Coridorul IV Pan-european, el afirmand atunci ca exista firme care nici nu s-au apucat de lucru, motiv pentru care trebuie reluate procedurile de licitatie.

Romania urmeaza sa realizeze o parte din Coridorul IV Pan-european, aceasta fiind o prevedere din anexa tratatului de aderare semnat cu Uniunea Europeana.

In Romania, acesta ar trebui sa se realizeze in zona de sud a tarii, intre Nadlac si Constanta, finantarea urmand a fi acoperita partial din fonduri europene.

Mediafax

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 5 Octombrie 2006

1.Catalin Tolontan: Soc pe TV

O eroare de audienta descoperita la meciul Steaua - Lyon zguduie o piata de un milion de euro pe zi. Compania AGB-TNS International a recunoscut, in premiera, ca datele unei intregi saptamini de masurare (25 septembrie - 2 octombrie) sint eronate. A trimis datele corectate. Perplexitate pe piata media. Se mai intimplase ca o ora sau o zi sa fie recalculate. Dar nu o saptamina, in care s-au cheltuit pe TV bugete de aproximativ 6 milioane de euro! Carlos, killer de...

2.Alin Buzarin: Criterii de selectie

Cu o zi inainte de meciul cu Belarus, discutiile despre alcatuirea lotului nu pot fi decit sterile. Asa a vazut selectionerul, treaba lui, el raspunde, suporterii echipei nationale n-au nimic altceva de facut decit sa spere ca nu vom plati aceste fantezii cu o alta necalificare. Intotdeauna ramine cineva pe dinafara. De data asta, pe linga Lobont, Ogararu si Daniel Niculae, i-a venit rindul lui Ionel Ganea. Daca Piturca spunea ca nu l-a chemat pe golgeterul...

3.Catalin Tolontan: Sarbu a inchis revista "Apropo"

Prima masura vizibila dupa plecarea lui Dragos Stanca din Publimedia a fost inchiderea revistei Apropo. Decizia a fost anuntata azi angajatilor de catre Adrian Sarbu. Tot el a comunicat ca nu va numi un director general in locul lui Stanca, de partea de business urmind sa se ocupe Cosmina Noaghea, iar continutul va fi coordonat de Cristian Hostiuc (Fini), pina acum director editorial al ZF, Business Magazin si Target.

4.

5.Adrian Georgescu: Cintec de lebada

Circuitul nipon este la ultima aparitie in Formula 1. Michael Schumacher pare favorit cert. Simbata si duminica, incepind de la aceeasi ora, 8 dimineata, masinile de Formula 1 vor executa ultimele dansuri pe un circuit superb, cel de la Suzuka. Aici, dintre cele 19 de editii disputate, cel putin 10 au jucat un rol crucial in stabilirea campionului mondial. Michael Schumacher si Fernando Alonso intra in ultimele doua curse la egalitate perfecta de puncte: ambii au strins...

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 792 ori