Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea TVR a fost demisa de Parlament, dupa respingerea raportului pe 2012

Conducerea TVR a fost demisa de Parlament, dupa respingerea raportului pe 2012


Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins, marti, de plenul Parlamentului, ceea ce implica demiterea Consiliului de administratie al televiziunii publice.

Raportul de activitate al SRTv pe 2012 a fost respins cu 21 de voturi "pentru", 262 voturi "impotriva" si 10 abtineri.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca, in urma votului, Consiliul de administratie al TVR a fost demis.

Tot marti, Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului, cerand insa mentinerea functionarii actualului Consiliu de Administratie (CA) al televiziunii publice.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, in fiecare an, Televiziunea si Radioul Publice trebuie sa depuna la Parlament, pana in data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentand datorii fiscale, dar si obligatii de natura comerciala care au o vechime de cel putin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

TVR a incheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic fata de 2011, insa televiziunea si-a incheiat activitatea anul trecut "cu principalul obiectiv indeplinit"- situatia financiara a institutiei a fost "echilibrata", potrivit raportului de activitate al SRTv.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1139 ori
Citeste mai multe despredemitere conducere TVR raport 2012 TVR