Bugetarii isi vor primi primele de vacanta in 2011

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 00:31
3146 citiri
Bugetarii isi vor primi primele de vacanta in 2011

Toti bugetarii au dreptul la al 13-lea salariu pe 2009, care se plateste in 2010, si toti functionarii publici au dreptul la prima de vacanta pe 2010, a precizat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. 

"Ministerul Muncii a acordat aceste prime de vacanta anul acesta", a precizat ministrul Muncii Ioan Botis, intrebat de presa daca angajatii din ministerul sau au primit in acest an prime de vacanta.

"Trebuie spus ca toti bugetarii au dreptul la al 13-lea salariu pe 2009, care se plateste in 2010 si toti functionarii publici au dreptul la prima de vacanta pe 2010 care s-a facut in 2010. Este obligatia ordonatorilor de credite si institutiilor publice sa se achite de aceste drepturi, sunt prevazute in lege. Deci nu s-a dat numai la Secretariatul General al Guvernului, asa cum am vazut pe la televizor. S-a dat si se va da peste tot, sunt obligatii de care trebuie sa ne achitam", a completat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"Daca nu s-au dat se vor da, pentru ca daca nu, vom fi dati in judecata si le platim cu varf si indesat", a subliniat aceasta.

Botis a aratat ca, fata de prima parte a anului 2010, in a doua parte aceste drepturi ale bugetarilor au fost diminuate.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bugetari, #prime de vacanta, #functionari publici , #Publicitate