Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BlackBerry nu se inchide deocamdata

BlackBerry nu se inchide deocamdata
Cei peste 3 milioane de clienti BlackBerry din Statele Unite nu vor pierde serviciul de care sunt atat de indragostiti, cel putin deocamdata.Vineri, 24 februarie, a avut loc ultimul termen de judecata in procesul dintre NTP si Research In Motion ( RIM ) privitor la patentul pentru serviciul de e-mail mobil BlackBerry, foarte popular in Statele Unite. Judecatorul care s-a ocupat de acest caz, James Spencer, a declarat ca, in urma zilei de vineri, decizia Curtii nu s-a schimbat in mod semnificativ, iar hotararea de stopare a serviciului nu se impunea inca.
In timpul procesului, avocatii companiei NTP au cerut daune de 126 milioane de dolari din partea RIM.

Compania RIM a cerut in repetate randuri ca serviciul sa nu fie intrerupt, bazandu-si pledoaria pe interesul publicului, care este foarte mare si care ar scadea semnificativ in conditiile unei decizii extreme. Avocatii au declarat ca RIM este de acord sa plateasca daune financiare companiei NTP daca se dovedeste ca patentul le apartinea, dar au cerut un alt termen de judecata in care sa se stabileasca suma de bani ce urmeaza a fi platita.

In timpul audierii de vineri, avocatii companiei RIM au facut, in repetate randuri, referire la decizia Oficiului American de Marci Inregistrate care a respins doua din cele cinci puncte ale acuzatiei de furt ale patentului, si, se pare, ca si celelalte trei puncte vor fi respinse. Oricum, aceasta decizie nu va fi una finala, deoarece NTP va putea face recurs la un tribunal al Oficiului, compus din trei judecatori, sau la Curtea Federala de Apel.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1326 ori