Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul celor mai performante agentii de PR in 2018

Topul celor mai performante agentii de PR in 2018


Rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2018, un studiu BIZ si Unlock Market Research, aflat la a sasea editie, au fost dezvaluite in cadrul Galei Biz PR Awards.

Anul acesta McCann PR este agentia care ocupa prima pozitie in TOP PR Romania. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de MSL The Practice, Golin, Graffiti PR, Rogalski Damaschin Public Relations, GMP PR, SmartPoint, Daescu Bortun Olteanu, Oxygen PR si Republika.

Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare.

La fel ca in editiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri si nici doar despre evaluari din partea clientilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Intreg clasamentul Top 30 de agentii de PR si toata metodologia care sta la baza cercetarii realizate de Biz si Unlock Market Research se regasesc in Ghidul TOP PR Romania 2018, disponibil in versiune tiparita si pdf online.

Cartea poate fi comandata aici.


Ce cuprinde TOP PR Romania

Top 30 de agentii de PR

Rezultatelele si metodologia studiului ajuns la a sasea editie

Top agentii dupa cifra de afaceri (patru categorii):

* agentii cu cifra de afaceri mai mare de un un milion de euro
* agentii cu cifra de afaceri intre 500.000 - 1 mil. euro
* agentii cu cifra de afaceri intre 100.000 - 500.000 euro
* agentii cu cifra de afaceri sub 100.000 euro

Profile a peste 50 de agentii cu informatii despre actionariatul, managementul, serviciile oferite, portofoliul de clienti si premiile castigate de acestea.

Pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul galei "BizPR Awards", au fost acordate urmatoarele premii:

Premiul pentru "Performanta in business" - Graffiti PR
Categoria: agentii cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru "Performanta in business" - Seven Media
Categoria agentii cu cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro

Premiul pentru "Notorietate in PR" - Golin Romania
Categoria agentii

Premiul pentru "Notorietate in PR" - Eliza Rogalski, Founding Partner, Rogalski Damaschin PR si Irina Roncea, Deputy Managing Director, Golin Romania
Categoria profesionisti

Premii speciale:

1. Recunoastere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR: GMP PR
2. Premiul de excelenta pentru contributie la dezvoltarea industriei de PR: Ruxandra Voda, Corporate Communications Director si Telekom Romania Dana Oancea, Presedinte, Forum for International Communications
3. Premiul pentru creativitate in comunicarea institutionala: Alexander Peyre Dutrey, Ex Deputy Head of Mission la Ambasada Suediei la Bucuresti, actualmente Deputy Director in cadrul Ministerului de Afaceri Externe al Suediei.
4. Premiul pentru cea mai eficienta campanie de promovare a unei destinatii turistice facute de o tara in Romania: Ministerului Turismului din Israel, reprezentat de Ami Alon, Director pentru Europa de Est in Ministerul Turismului din Israel
5. Premiul comunicare sustenabila si implicare in comunitate: Platforma "Dupa Noi", initiata de Coca-Cola HBC Romania
6. Premiul pentru creativitate in comunicare: Campania "5000 de pasi" - Rexona / Unilever si Campania "Reginele nestiute" pentru promovarea Galei Societatii Civile
7. Premiul pentru curaj si perseverenta: Chris Simion-Mercurian
8. Premiul pentru "Creativitate in PR": Golin Romania

Gazda editiei Biz PR Awards 2018 a fost Cabral Ibacka.

Echipa Biz multumeste partenerilor care au facut posibila acesta editie: Alpha Bank, DC Communication, Golin PR, McCann PR, MSL The Practice, V+O Communication, Caroli, Jack Daniels, Nespresso, GT Grafica si Tipar, AD Production, Glazurai, Gramma, Amelie Photobooth si Magnolia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1936 ori
Citeste mai multe despretop agentii PR 2018