Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft anunta un update pentru Windows pentru a limita atacurile

Microsoft anunta un update pentru Windows pentru a limita atacurile

Microsoft a publicat miercuri pe pagina de internet o actualizare (update) care corecteaza o eroare de programare din Windows, in incercarea de a limita atacurile inregistrate in ultima saptamana din partea hackerilor chinezi, informeaza AFP.

Update-ul remediaza o vulnerabilitate din codul care gestioneaza functionarea cursoarelor animate din Windows. Unele site-uri includ fisiere care schimba aspectul grafic al cursorului de mouse, iar mecanismul poate fi exploatat de autorii de pagini web pentru a accesa informatii de pe calculatoarele vizitatorilor. Spre deosebire de alte vulnerabilitati, ale caror riscuri sunt doar teoretice, aceasta vulnerabilitate este in prezent exploatata de numerosi agresori, mare lor majoritate din China.

"Am identificat peste 400 de pagini web care sunt in prezent folosite pentru a lansa acest gen de atacuri informatice. Avem dovezi ca exista grupuri de infractori care organizeaza atacuri concertate folosindu-se de aceasta bresa in sistemul de securitate al Windows" a declarat publicatiei online PCAdvisor specialistul grupului iDefense al VeriSign, Ken Dunham. El a apreciat ca vulnerabilitatea legata de cursoarele animate ar putea cauza pierderi importante companiilor in acest an.

Microsoft publica lunar buletine de actualizare, dupa un program bine stabilit. Insa acest update a fost anuntat cu o saptamana inaintea buletinului din luna aprilie, din cauza proliferarii din ultima saptamana de pagini Web care abuzeaza de acesta vulnerabilitate.

Utilizatorii Windows sunt incurajati sa isi actualizeze sistemul, fiindca aceasta vulnerabilitate expune computerele la riscuri chiar daca utilizatorii viziteaza site-uri Web folosind alte browsere decat Internet Explorer.

Microsoft a publicat update-uri pentru sistemele de operare Windows 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Server 2003 si Windows Vista. Ca in cazul tuturor versiunilor de actualizare de la Microsoft, acestea sunt disponibile pe site-ul Windows Update doar celor care ruleaza copii cu licenta.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 884 ori