Averea lui Gigi Becali, din nou in atentia ANI

Luni, 22 Martie 2010, ora 16:10
2204 citiri
Averea lui Gigi Becali, din nou in atentia ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat si a deschis un nou dosar de verificare a averii europarlamentarului Gigi Becali, de data aceasta incercand sa lamureasca problema sumelor imprumutate de acesta unor persoane care ar controla firma de sere Leoser. 

"Ne-am autosesizat in urma cu o saptamana. Verificam corectitudinea declaratiilor de avere si de interese ale domnului Becali, avand in vedere informatiile recente referitoare la actionariatul firmei Leoser din Popesti Leordeni", au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din institutie.

Reprezentantii ANI nu au putut da detalii suplimentare, precizand doar ca ancheta este intr-un stadiu "incipient".

"Ziua Veche" a descoperit, in urma cu cateva zile, ca exista o contradictie intre declaratiile de interese ale lui Becali si luarile sale de pozitie in legatura cu firma Leoser.

Intrebat atunci de un reporter al publicatiei online, Becali a insultat-o pe aceasta, gest criticat de organizatiile care apara libertatea de exprimare.

Gigi Becali a fost audiat, in 18 martie, de procurorii Parchetului instantei supreme in dosarul privind acuzatiile de fals in declaratie, constituit in urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate, declarau atunci, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In mai 2009, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca George Becali nu ar fi respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese.

ANI a sesizat, in 5 mai 2009, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la comiterea de catre Gigi Becali, candidat atunci la alegerile pentru Parlamentul European, a infractiunii de fals in declaratii. 

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#declaratii avere, # fals, # ani, # becali , #Publicitate online