Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cotidianul american USA Today face disponibilizari

Cotidianul american USA Today face disponibilizari


Cotidianul american USA Today va desfiinta intre 60 si 70 de locuri de munca, in cadrul unui proces de restructurare necesar din cauza scaderii vanzarilor editiei sale in print si a veniturilor din publicitare.

Dintre locurile de munca desfiintate, jumatate vor viza jurnalisti, respectiv in jur de 8% din intreaga redactie, potrivit cotidianului, scrie Mediafax.

Celelalte locuri de munca restructurate vor viza diferite sectii ale cotidianului american, inclusiv operatiunile de business.

USA Today este unul dintre cele mai importante ziare din SUA

Stirea privind reducerile de personal la acest cotidian detinut de compania Gannett vine in contextul intentiei privind scindarea operatiunilor acestui grup, intr-o entitate de televiziune si digitala, iar alta de presa scrisa. Acest proces este programat pentru anul viitor.

Divizia de presa scrisa, care isi va desfasura activitatea sub denumirea Gannett, va continua sa detina USA Today si alte 81 de cotidiane, dar si 200 de saptamanale si reviste.

USA Today este unul dintre cele mai importante ziare din SUA, cu un tiraj de aproximativ 1,8 de milioane de exemplare, in timp ce peste 1,4 milioane de persoane lectureaza zilnic continutul publicat pe site-ul cotidianului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 757 ori