Reuters se inchide la Washington. Urmeaza noi disponibilizari

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 09:30
1230 citiri
Reuters se inchide la Washington. Urmeaza noi disponibilizari

Agentia de presa Reuters prevede restructurari "voluntare", precum si inchiderea birourilor editoriale din Washington, a anuntat, joi, sindicatul jurnalistilor Newspaper Guild.

Planul prevede compensatii financiare mai mari in raport cu contractele standard pentru salariatii care aleg sa plece si au o vechime in companie de minimum 18 ani, potrivit unui articol publicat pe site-ul sindicatului, care precizeaza ca este vorba de 97 de jurnalisti.

Conducerea a informat in paralel sindicatul despre intentia sa de a concedia sapte jurnalisti: doi de la New York, care vor fi mutati la Bangalore, in India, si cinci de la Miami, unde agentia va pastra doar o singura persoana.

Managerii Reuters doresc, de altfel, sa inchida birourile din Washington, pentru a-si concentra activitatea editoriala la New York. Actualii editori din aceste redactii vor avea optiunea de a se muta la New York sau de a realiza materiale de autor de la Washington, informeaza sindicatul.

Conducerea vrea sa finalizeze restructurarile si inchiderea birourilor pana la sfarsitul anului.

Reuters a anuntat, saptamana trecuta, ca vrea sa faca restructurari, o sursa apropiata agentiei vorbind atunci de 5% din totalul angajatilor la nivel mondial.

Sindicatul evoca aceeasi cifra, subliniind ca, in timpul unei intalniri cu reprezentantii conducerii, care a avut loc miercuri, aceasta "nu a explicat clar daca salariatii care doresc sa plece vor intra in acest procent".

Reuters News, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalisti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mama, grupul americano-canadian de presa Thomson Reuters.

Reuters News nu reprezinta decat o mica parte din activitatile Thomson Reuters, care obtine cea mai mare parte din venituri din informatiile cu specific financiar pe care le difuzeaza pe monitoare in banci si in burse de marfuri, la concurenta cu cele ale agentiei Bloomberg, si din distributia de informatii specializate, mai ales din domeniile financiar si juridic.

Thomson Reuters a anuntat in februarie restructurarea a 2.500 de posturi si din divizia sa "Finante si Riscuri", care se ocupa de monitoarele financiare, iar directorul sau general, James Smith, a sugerat, saptamana trecuta, ca vor mai avea loc si alte concedieri in randul celor aproximativ 60.000 de salariati, vorbind cu acea ocazie despre "decizii dificile" care vor fi luate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reuters Washington inchis, #concediere jurnalisti Reuters, #disponibilizari Reuters, #birou Reuters Washington , #Presa