Proprietarul de presa nu va mai fi raspunzator de continutul publicatiilor

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 11:56
1328 citiri
Proprietarul de presa nu va mai fi raspunzator de continutul publicatiilor
Sursa foto: Paginademedia.ro

Comisia de revizuire a Constitutiei a eliminat, miercuri, proprietarul de presa dintre persoanele care raspund civil asupra informatiilor sau creatiei data publicitatii, fiind mentinuta raspunderea in cazul autorului si a celui care exercita raspunderea editoriala.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament al Forumului constitutional care modifica articolul 30, alineatul 8 din Legea fundamentala.

In forma actuala, textul constitutional prevede: "Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege".

In noua forma a acestui aliniat, raspunderea civila este restransa la autor si responsabilul editorial.

"Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine, dupa caz, autorului, celui care exercita raspunderea editoriala sau mijlocului de comunicare in masa, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege" este noua forma adoptata in comisia de revizuire.

De asemenea, comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament care inscrie si agentiile de presa publice, alaturi de serviciile publice de radio si televiziune, intre organismele autonome aflate sub controlul parlamentar.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#raspundere continut media, #proprietari trusturi media Constitutie, #raspundere presa Constitutie , #Presa