Dinu Patriciu a vandut Adevarul Holding

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 11:06
2473 citiri
Dinu Patriciu a vandut Adevarul Holding

Presa din Romania se confrunta cu probleme majore. Soarta angajatilor trustului Adevarul Holding este incerta, pentru ca Dinu Patriciu vrea sa vanda trustul, postul de televiziune Realitatea se afla intr-un proces de restructurare, in urma caruia mai mult de 50% din angajati vor fi concediati, iar la postul public de televiziune vor fi concediati aproape 1000 de salariati.

Dinu Patriciu vinde Adevarul Holding

Dinu Patriciu vinde Adevarul Holding catre Cristian Burci, care a declarat, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru paginademedia.ro ca va prelua 100% din trust. In opinia sa, Adevarul este o platforma extraordinara, care "poate constitui o baza fantastica pentru tot ce inseamna continut digital, foto, video".

Cristian Burci a mai mentionat, pentru publicatia amintita, ca datoriile trustului Adevarul vor fi recalculate, esalonate si platite, dar nu a precizat nici suma si nici daca a fost vorba despre o preluare gratuita, cu conditia stingerii datoriilor.

Cristian Burci a mentionat ca a semnat un Head of Terms si ca documentele finale ale tranzactiei se vor face in urmatoarele zece zile. "Sunt trei momente importante: momentul de azi, cel de peste zece zile si cel in care vom fi aprobati de Consiliul Concurentei", a spus Burci pentru paginademedia.ro.

Peste 50% din angajatii Realitatea TV vor fi concediati

Noul director general de la Realitatea TV, Gabriel Bugnar, a anuntat ca postul de televiziune va trece printr-un proces de restructurare in urma caruia mai mult de 50% din angajati vor fi concediati. "Este evident ca trebuie sa urmeze un plan de restructurare. Din 630 vor ramane 300", a spus Bugnar, citat de Mediafax.

Intrebat cum a ajuns la aceasta cifra Gabriel Bugnar a spus ca "300 este cifra ideala pe care au stabilit-o alte televiziuni de stiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajati", a explicat Bugnar. Acesta nu a precizat in cat timp se va face restructurarea la Realitatea TV.

La Realitatea TV mai exista o categorie de angajati cu probleme, respectiv salariatii societatii Alternative Media Solutions SRL. Ei lucreaza in prezent la Realitatea TV, dar nu sunt platiti de societatea Realitatea Media SA, detinatoarea licentei televiziunii de stiri. Potrivit noului director general al Realitatea Media SA, acestia vor fi angajati de catre Realitatea Media SA.

Gabriel Bugnar a mai spus ca vor ramane pe Alternative Media Solutions SRL acei angajati care "si-au batut joc de serviciu" si nu si-au indeplinit atributiile la Realitatea TV. In aceasta situatie se afla cel mult 15 persoane.

Televiziunea publica, in proces de restructurare

Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) va incepe, de miercuri, discutiile referitoare la Programul de redresare economica a postului de televiziune.

Din 5 septembrie, conducerea executiva a Televiziunii Romane va definitiva componenta comisiilor de selectie, care vor include specialisti din interiorul si din afara TVR si reprezentantii sindicatelor, in vederea ocuparii posturilor din noua organigrama.

Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, le-a promis angajatilor ca, pe parcursul procesului de restructurare, vor fi puse pe primul plan calitatile profesionale ale muncitorilor si ca se va respecta legislatia in vigoare.

Consiliul de Administratie al TVR a adoptat, pe 28 august, Programul de redresare economica a televiziunii publice, care prevede si modificarea organigramei Televiziunii Romane si reducerea personalului la 2.340, ceea ce inseamna ca aproape 980 de angajati vor fi dati afara.

TVR declanseaza, miercuri, procedurile in vederea concedierilor colective

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#concedieri, #concediere TVR, #concediere Realitatea Tv, #Patriciu Adevarul, #Patriciu vinde Adevarul , #Presa