Garda Financiara infiinteaza un corp de control pentru comisari

Joi, 24 Februarie 2011, ora 16:21
1713 citiri
Garda Financiara infiinteaza un corp de control pentru comisari

Toate abuzurile comisarilor Garzii Financiare sesizate de contribuabili vor putea fi raportate la un corp de control care urmeaza sa fie infiintat in "viitorul apropiat", a declarat Comisarul General al G?rzii Financiare, Arpad Ladanyi, citat de Mediafax.

"Fiecare institutie publica trebuie sa-si creeze o strategie pentru combaterea coruptiei. In politica asta un segment important o are si politica de personal, care inglobeaza inclusiv politica de salarizare", a afirmat Ladanyi intr-o conferinta de presa privind activitatea Garzii Financiare in 2010.

Intrebat daca salariile reduse ale comisarilor reprezinta unul dintre motivele coruptiei din institutie, el a spus ca nivelul acestora a ajuns in acest an sa fie "rezonabil", dupa includerea stimulentelor in salarii, desi a admis ca veniturile angajatilor nu s-au modificat.

"Salariile, asa cum au fost in 2010, in opinia mea erau mici. Anul acesta salariile sunt rezonabile, dar suficient de mari incat sa micsoreze tentatia unor comisari de a primi mita", a spus Ladanyi.

Intrebat ce s-a schimbat in politica salariala in acest an, Ladanyi a raspuns ca stimulentele au fost incluse in salarii.

El a spus insa si ca veniturile angajatilor Garzii Financiare au ramas neschimbate.

Ladanyi a sustinut, miercuri, ca exista o legatura directa intre salariile reduse ale comisarilor si gradul de coruptie din institutie, iar aceste constrangeri bugetare ar explica si "goana" dupa amenzi a angajatilor, acestea fiind recompensate prin stimulente.

"In opinia mea exista o relatie directa intre veniturile directe incasate de comisari si gradul de coruptie din Garda Financiara.

Cine nu constata aceasta realitate, aceasta relatie, cred ca este rupt de realitatile romanesti", a declarat miercuri Ladanyi.

Oficialul Garzii Financiare a aratat ca anul trecut institutia avea 1.339 de angajati, din care 1.076 ocupau functii de executie si 130 de conducere, restul fiind personalul contractual.

Venitul mediu al unui angajat al Garzii Financiare, incluzand stimulentele de performanta, a fost in 2010 de 2.170 lei lunar, cea mai mica remuneratie primita fiind de 1.173 lei, iar cea mai mare de 7.029 lei. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#garda financiara, # abuzuri comisari garda financiara, # corp de control, # combaterea coruptiei , #Presa