UPDATE Primarul din Baia Mare, urmarit penal, pentru luare de mita si trafic de influenta

Marti, 18 Iunie 2013, ora 16:33
1508 citiri
UPDATE Primarul din Baia Mare, urmarit penal, pentru luare de mita si trafic de influenta

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani de la reprezentantii a cinci firme pentru a le favoriza la achizitiile publice organizate de institutie, la atribuirea si la derularea contractelor, a anuntat DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Cluj au inceput urmarirea penala in cazul primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, pentru luare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata, precum si pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste, se arata intr-un comunicat de presa de marti al DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 2011-2013, Catalin Chereches a primit bani, "cu titlu de foloase necuvenite", de la reprezentantii a cinci societati comerciale, pentru a favoriza aceste firme in procedurile de achizitie publica organizate de Primaria municipiului Baia Mare, atat cu ocazia atribuirii contractelor, cat si pe parcursul derularii acestora.

Procurorii il mai acuza pe Catalin Chereches ca, in perioada februarie - mai, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat acte de comert incompatibile cu functia pe care o detine, prin intermediul a doua persoane din anturajul sau care erau, in mod aparent, reprezentantii legali la doua societati comerciale.

Astfel, in luna mai, pentru a achizitiona licenta pentru un post de televiziune, Catalin Chereches ar fi intervenit pentru modificarea actionariatului celor doua firme, astfel incat apropiatii sai sa devina actionari sau administratori ai acestor societati comerciale.

In aceasta cauza, procurorii fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

DNA a precizat ca primarul Catalin Chereches a fost citat cu mandat de aducere pentru a fi audiat si a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile.

Conform unor surse din randul anchetatorilor, procurorii DNA Cluj au facut, marti, perchezitii la sediul Primariei Baia Mare, la locuinta primarului Catalin Chereches si la mai multe sedii de firme, intre care si trustul de presa e-Maramures.

Potrivit presei locale, perchezitiile procurorilor ar avea legatura cu mai multe declaratii date de omul de afaceri Ioan Balta, zis Oniza, administrator al XS Sud Compani din Baia Mare. La jumatatea lunii martie, acesta a fost arestat in urma unor perchezitii facute de procurorii bucuresteni, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru inselaciune si evaziune fiscala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#ancheta DNA Catalin Chereches, #preluare emaramures Chereches, #presa Baia Mare Chereches, #perchezitii DNA Baia Mare, #cumparare emaramures DNA , #Presa