Cosul de solidaritate: Pentru cei cu pensii mai mici decat salariu mediu net

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 18:45
1576 citiri
Cosul de solidaritate: Pentru cei cu pensii mai mici decat salariu mediu net

Vor beneficia de "Cosul de solidaritate", aprobat azi de Guvern, pensionarii cu pensii mai mici decat salariul mediu net, dupa cum a declarat presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, citat de NewsIn.

"Astazi, Executivul a adoptat Hotararea privind Programul guvernamental de sprijin pentru pensionari, denumit . Dupa cum stiti, acest program este o initiativa a UNPR, pe care am sustinut-o in interiorul Coalitiei si pe care toti partenerii nostri politici au agreat-o", a declarat presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, intr-o conferinta de presa.

"Beneficiarii Cosului de solidaritate sunt pensionarii ale caror pensii sunt mai mici decat castigul salarial mediu net pe economie. Acestia vor putea achizitiona, la preturi mai mici decat cele din magazine, produse alimentare de baza - faina, zahar, ulei, malai, orez, precum si alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate.

Pentru buna functionare a Programului Cosul de Solidaritate, Hotararea de Guvern stabiliste clar criterii de functionare si colaborarea intre institutii ale administratiei centrale si locale, carora le revine responsabilitatea pentru derularea cu succes a programului", a completat liderul progresist.

Oprea a mai spus ca initiativa UNPR "este una viabila, utila si eficienta", precizand ca spera "ca acest program, Cosul de Solidaritate, sa devina un reper in activitatea de protectie sociala si sa fie continuat de urmatoarele guverne, indiferent de orientarea lor ideologica".

"In egala masura, Cosul de solidaritate este viabil din punct de vedere economic. Asa cum am spus in repetate randuri, programul nu implica efort bugetar. Nu se dau bani, nu se dau subventii, nu se cheltuieste nimic. Pur si simplu, printr-un efort de organizare, se elimina lantul intermediarilor si implicit dispar adaosurile practicate de acestia", a completat Oprea, care a subliniat ca nu vor fi folositi bani de la buget pentru acest program.

Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, hotararea privind programul "Cosul de solidaritate", destinat pensionarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cos pensionar, #cos solidaritate, #alimente, #mancare, #pensie, #pensionar , #Presa