Adevarul are un nou redactor-sef: Mihnea Maruta

Marti, 31 Iulie 2012, ora 09:30
1588 citiri
Adevarul are un nou redactor-sef: Mihnea Maruta

Mihnea Maruta il inlocuieste pe Grigore Cartianu in functia de redactor-sef al ziarului Adevarul, acesta din urma urmand sa fie numit director editorial al publicatiei, dar si al Editurii Adevarul Holding.

Incepand cu data de 1 august, Grigore Cartianu va fi numit director editorial al ziarului Adevarul. De la aceeasi data, el va indeplini si rolul de director editorial al Editurii Adevarul Holding. Grigore Cartianu va continua sa publice un editorial zilnic in paginile de opinie ale ziarului Adevarul.

Tot de la 1 august, noul redactor-sef al ziarului Adevarul va fi Mihnea Maruta.

"Sunt onorat sa fac parte din echipa ziarului Adevarul, care a demonstrat ca poate gestiona cu profesionalism si intelepciune cele mai dificile momente si evenimente din istoria recenta a Romaniei. Multumesc conducerii trustului pentru increderea pe care mi-o acorda. Imi doresc sa creez in redactie o atmosfera de pasiune si sa reprezentam un model de echilibru pentru intreaga presa din Romania", a declarat Mihnea Maruta.

Intre octombrie 2003 si aprilie 2006, Mihnea Maruta a fost redactor-sef al publicatiilor Clujeanul si Ziarul Clujeanului, iar din aprilie 2007 si pana in aprilie 2008 a condus redactia ziarului Cotidianul. Din septembrie anul trecut, el s-a ocupat de oradecluj.ro.

Potrivit lui Grigore Cartianu, mandatul sau de redactor-sef al Adevarul a fost de patru ani si a expirat pe 15 aprilie 2012. "L-am prelungit pana in prezent din nevoia de a asigura stabilitate redactiei intr-o perioada cu mari turbulente pe piata. Am convingerea ca las ziarul pe maini bune", spune Cartianu, precizand ca il va sustine neconditionat pe Mihnea Maruta.

Trustul Adevarul este detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu. Adevarul Holding are in portofoliu, printre altele, cotidianul Adevarul, saptamanalul Catavencii, tabloidul Click! si revista Dilema veche. Totodata, Adevarul Holding editeaza Forbes Romania si revista Tango.

Functia de director editorial al Adevarul Holding a fost detinuta pana la 1 martie 2012 de Razvan Ionescu. Acesta a declarat, pe 21 februarie, ca a decis sa paraseasca Adevarul Holding, precizand atunci ca nu crede ca mai este nevoie de el in respectivul grup media.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#redactor sef Adevarul, #Mihnea Maruta Adevarul, #conducere Adevarul , #Presa