Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Wikileaks in pericol de disparitie?

Wikileaks in pericol de disparitie?


Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, sustine ca site-ul pe care il administreaza se afla in pericol de disparitie, din cauza lipsei resurselor financiare, desi pe 18 octombrie declara ca site-ul are o "puternica situatie" financiara.
Site-ul oficial Wikileaks publica, marti, pe pagina principala un anunt in care confirma faptul ca trebuie sa isi suspende temporar activitatea, din lipsa de fonduri si face un apel catre utilizatori sa doneze sume de bani, intrucat "bataliile impotriva companiilor financiare americane sunt costistioare", se arata pe Wikileaks.org.

Declaratiile lui Julian Assange sunt contradictorii. Luni, fondatorul Wikileaks spunea ca site-ul nu va mai publica documente si ca va incerca sa castige bani pentru a supravietui, anunta Reuters.

Pe 18 octombrie, Assange facea cu totul alte declaratii.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, sublinia ca site-ul este activ in continuare, are o sustinere populara crescuta, o "puternica situatie" financiara impotriva contraatacurilor bancare, "mii de dezvaluiri" pe viitor si "surse peste tot".

"Lucrurile s-au complicat, in sensul ca avem batalii juridice in curs in mai multe tari, mai multe jurisdictii", declara Assange in cadrul unei videoconferinte cu Adunarea Generala a Societatii Interamericane de Presa (SIP) din Lima.

"Dar avem mii de dezvaluiri pe viitor pentru publicatii, contracte cu 50 de mass-media din lume", a adaugat fondatorul site-ului.

In pofida contraatacurilor bancare si financiare impotriva WikiLeaks, "suntem intr-o situatie financiara destul de puternica pentru a supravietui cu ajutorul rezervelor noastre de bani de 11 luni" si "nu trebuie sa concediem pe toata lumea, ceea ce este o situatie exceptionala in lumea mass-media", spunea Assange, pe 18 octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1129 ori