Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vaticanul il contrazice pe Dan Diaconescu. Afirmatiile acestuia sunt "absolut false si nefondate"

Vaticanul il contrazice pe Dan Diaconescu. Afirmatiile acestuia sunt "absolut false si nefondate"


Reprezentantii Vaticanului infirma declaratia patronului OTV Dan Diaconescu, dupa ce acesta ar fi declarat ca va redeschide postul de televizune Oglinda TV si va emite de la Vatican.

"Afirmatiile din mass-media din Romania conform carora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obtinut licenta de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului intr-o 'biserica a Vaticanului' si rezidenta in Vatican a lui Diaconescu insusi sunt absolut false si nefondate", A declarat Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presa al Sfantului Scaun, intr-un comunicat trimis Pr. Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucurest.

In acest context Pr. Federico Lombardi indeamna romanii "sa nu se dea in niciun fel crezare afirmatiilor dlui Diaconescu".

De asemenea, reprezentantul statului papal arata ca "singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican", iar "rezidenta in Statul Cetatii Vaticanului este acordata numai unui numar foarte redus de persoane - ecleziastici sau laici - datorita serviciului lor pentru Sfantul Scaun sau Statul Cetatii Vaticanului (cea mai mare parte a angajatilor Sfantului Scaun si ai Statului Cetatii Vaticanului au rezidenta pe teritoriul italian)".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1051 ori