Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVR concediaza 700 de angajati, din februarie

TVR concediaza 700 de angajati, din februarie


Consiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat, miercuri, punerea in aplicare a noii scheme organizationale a institutiei, care va deveni operationala de la 1 februarie si care va contine 2.450 de locuri de munca, in timp ce 698 de angajati vor fi concediati.

TVR are in prezent un numar total de 3.148 de angajati, din care, de la 1 februarie, vor ramane 2.450 (inclusiv cele 55 de cazuri sociale).

"Concedierea colectiva in urma selectiei personalului din SRTv este una dintre masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar si plata datoriilor acumulate", au declarat reprezentantii institutiei.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Romana a inceput pe 5 noiembrie 2012, cu selectia, pe criterii profesionale, a celor care vor ramane in noua structura a SRTv. La selectie au participat toti salariatii SRTv, notificati in acest sens, cu exceptia situatiilor prevazute de legislatia incidenta in materia concedierii colective.

La procesul de selectie au participat 2.562 de salariati, din cei 2.784 de angajati notificati, adica un procent de 92%, precizeaza TVR.

Selectia angajatilor a presupus trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu -, care in punctajul final au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1573 ori