TV-ul si internetul, vedete in 2008

Miercuri, 09 Ianuarie 2008, ora 09:53
1186 citiri

Televiziunea si internetul sunt mediile care vor inregistra in acest an cele mai mari cresteri procentuale in cadrul bugetelor alocate de companii pentru promovare, pe o piata a publicitatii estimata la circa 650-700 milioane de euro.

Piata neta a investitiilor in publicitate isi va mentine in 2008 ritmul de crestere de 25-30%, inregistrat in ultimii doi ani, potrivit estimarilor reprezentantilor agentiilor de media din Romania. Televiziunea va atrage in continuare cea mai mare "felie" din bugetele de publicitate, reprezentand circa 65-70% din totalul pietei.

Potrivit lui Dan Balotescu, managing partner al agentiei de media Media Investment, posturile TV vor beneficia de o crestere a veniturilor din publicitate de 40%, reunind investitii nete de 400-450 milioane de euro. Evolutia veniturilor va avea loc atat in contextul majorarii tarifelor practicate de televiziuni pentru vanzarea spatiului publicitar, cat si datorita fenomenului de sold-out, cand cererea de spatiu depaseste oferta. In plus, mentioneaza Carmen Chipuc, managing director la agentia media Starcom, cele doua competitii sportive importante din acest an, Campionatul European de Fotbal cu Romania participanta si Olimpiada, vor aduce cresteri importante televiziunii publice.

Internetul va inregistra insa cea mai semnificativa dinamica, mai multi jucatori din industrie mizand pe dublarea bugetelor alocate acestui mediu, mai ales datorita aparitiei primelor date calitative din industrie, prin intermediul Studiului National de Audienta si Trafic Internet (SATI). Calin Rotarus, director de strategie al regiei ARBOmedia, sustine ca SATI va creste increderea clientilor de publicitate in mediul online. Totodata, cresterea consumului de internet, a numarului de utilizatori, standardizarea si aparitia unor noi formate de publicitate online vor atrage atentia companiilor asupra mediului online. Estimarile privind bugetele de publicitate care vor reveni internetului variaza destul de mult, in contextul nemonitorizarii intregii industrii online.

Daca reprezentantul Media Investment spune ca site-urile vor aduna in acest an venituri din publicitate de circa 17 milioane de euro, suma de care se apropie si estimarile lui directorul de la ARBOmedia, reprezentantul Starcom considera ca mediul va atrage 10-11 milioane de euro. Potrivit estimarilor unor specialisti din piata, si radioul va atrage mai mult atentia companiilor. Dan Balotescu considera ca bugetele de publicitate ce vor reveni posturilor de radio vor evolua in 2008 cu 35%, pana la circa 54 milioane de euro.

In contextul alegerilor locale si parlamentare, se asteapta o usoara crestere si pentru presa scrisa, evaluata de agentiile de media la 15-17%.

<a href=http://standard.ro/articol_24857/tv_ul_si_internetul__vedete_in_2008.html/ target=_blank>Business Standard</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...