Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Televiziunea Nasul TV a fost introdusa si in reteaua RCS&RDS

Televiziunea Nasul TV a fost introdusa si in reteaua RCS&RDS

Televiziunea Nasul TV poate fi recep?ionata, incepand de luni seara, si de abonatii retelei de telecomunicatii RCS&RDS, in sistem digital (DVB-C), potrivit unui anunt postat pe blogul realizatorului TV Radu Moraru, actionar al postului TV.

Pe de alta parte, in Bucuresti, Nasul TV este receptionat in reteaua RCS&RDS, pe canalul 88, intre televiziunea Giga TV (care in prezent retransmite Money TV) si 6TV, cunoscuta in audiovizual drept "televiziunea sectorului 6".

RCS&RDS a introdus in grila sa digitala Nasul TV dupa ce, pe 12 martie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat compania de telecomunicatii sa intre in legalitate in privinta acestei televiziuni.

CNA a decis, pe 12 martie, sa someze public RCS&RDS sa introduca Nasul TV in grila sa de programe digitale, intrucat aceasta televiziune se numara printre cele obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii, in conformitate cu principiul "must carry".

Televiziunea Nasul TV s-a lansat oficial pe 20 aprilie 2012. Pe blogul personal, Radu Moraru a invitat romanii sa devina membrii fondatori si actionari la "noua televiziune independenta" Nasul TV.

Totodata, in prima parte a anului 2012, Radu Moraru a lansat o subscriptie publica prin care a scos la vanzare actiuni la SC Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii SA.

Intentia lansarii unei televiziuni proprii a fost anuntata anul trecut de Radu Moraru, dupa ce realizatorul TV si echipa lui au incetat colaborarea cu RCS&RDS. Radu Moraru si echipa lui de la emisiunea "Nasul" au fost cei care au pus in functiune televiziunea generalista 10 TV, lansata pe 10 decembrie 2010. Ulterior, RCS&RDS a decis sa renunte la continuarea proiectului televiziunii 10 TV si a transformat-o in Digi 24, un post de stiri lansat pe 1 martie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1829 ori