Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sorin Alexandrescu ramane cu interdictia de a parasi tara

Sorin Alexandrescu ramane cu interdictia de a parasi tara


Judecatoria Sectorului 1 a respins plangerea directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, impotriva ordonantei procurorului privind masura preventiva de prelungire a interdictiei de a parasi tara.

"In baza art. 1.402 C.p.p. respinge ca neintemeiata plangerea formulata de inculpatul Alexandrescu George Sorin, impotriva ordonantei nr. 129/P/2013 din data de 1.08.2013 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. In baza art.192 alin.2 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 100 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva", se arata in minuta deciziei.

Sorin Alexandrescu a fost audiat de mai multe ori la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este acuzat, alaturi de alte persoane, ca l-a santajat pe administratorul firmei RCS&RDS, Ioan Bendei.

In acest dosar, presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare pe 29 iulie de procurorii anticoruptie pentru complicitate la santaj.

"Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat, cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", declara DNA.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu l-a constrans pe Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

In acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea catre Ioan Bendei si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL si semnate de George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group, au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania RCS&RDS si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicat administratorul.

Anterior, in acelasi dosar au fost pusi sub invinuire presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 si SC Intact Publishing SRL.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1179 ori