RCS&RDS a scos din grila televiziunea AXN Black, inlocuind-o cu Nickelodeon

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 16:30
2172 citiri
RCS&RDS a scos din grila televiziunea AXN Black, inlocuind-o cu Nickelodeon

RCS&RDS a scos, joi, in jurul orei 23.30, televiziunea de filme si seriale AXN Black de pe retelele sale de cablu din Bucuresti, inlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon, au declarat, pentru Mediafax, surse din industria media.

AXN Black, care difuzeaza seriale de actiune, emisiuni-seriale de tip documentar si filme artistice, face parte din portofoliul companiei Sony Pictures Television (SPT) Networks, care opereaza si AXN si AXN White. Televiziunile AXN si AXN White se regasesc in continuare in grilele RCS&RDS.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a confirmat pentru Mediafax faptul ca joi, in jurul orei 23.30, televiziunea AXN Black (fosta AXN Sci-Fi, n.r.) a fost scoasa de pe RCS&RDS.

Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat ca RCS&RDS a informat in 20 septembrie CNA cu privire la faptul ca ar putea sa scoata din grilele sale de cablu si satelit televiziunile AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi (pe 1 octombrie AXN Crime si AXN Sci-Fi au fost rebranduite in AXN White si AXN Black, n.r.).

Potrivit Laurei Georgescu, contractul de retransmisie incheiat intre RCS&RDS si AXN Europe Limited pentru distributia pe teritoriul Romaniei a televiziunilor AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi a incetat la data de 31 august.

"Suntem in negocieri pentru incheierea unui nou contract de retransmisie, insa nu s-a reusit pana la acest moment (20 septembrie, n.r.) sa se ajunga la o intelegere privind noile conditii pentru preluarea si retransmiterea in continuare a programelor AXN", se mai spunea in adresa transmisa CNA de catre RCS&RDS.

De asemenea, RCS&RDS a solicitat ca, avand in vedere posibilitatea renuntarii la televiziunile AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi, CNA sa aprobe modificarea tuturor avizelor de retransmisie din sistemele CATV si DTH ale RCS&RDS, in conformitate cu articolul 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului.

Potrivit acestui articol, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Legea audiovizualului prevede ca, in cazul incalcarii acestui articol, CNA poate aplica sanctiuni de pana la 200.0000 de lei.

Membrii CNA nu au discutat in sedinta publica pana in prezent solicitarea RCS&RDS, subiectul urmand sa se afle pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului, potrivit Laurei Georgescu, presedintele CNA.

Laura Georgescu a mai spus ca CNA nu poate interveni in contractele comerciale dintre RCS&RDS si AXN. Georgescu a precizat ca a discutat vineri cu reprezentantii AXN, care i-au spus ca decizia scoaterii AXN Black din grila RCS&RDS a fost facuta cu acordul partilor.

La sedinta de marti a CNA, in care urmeaza sa fie discutat acest caz, vor fi invitati si reprezentantii RCS&RDS si cei ai AXN, a mai spus Laura Georgescu.

Pe de alta parte, oficialii Sony Pictures Television (SPT) Networks au confirmat vineri, pentru Mediafax, ca a expirat contractul de colaborare intre aceasta companie si RCS&RDS. De asemenea, oficialii SPT Networks au precizat ca sunt in negocieri cu operatorul de cablu RCS&RDS.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, nu a fost facut public daca televiziunea AXN Black a fost scoasa joi seara de pe toate retelele de cablu si satelit ale RCS&RDS, din toata tara.

De asemenea, pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii RCS&RDS nu au raspuns la intrebarile adresate de agentia Mediafax.

Televiziunea pentru copii Nickelodeon, care a inlocuit in grila RCS&RDS programul AXN Black, este operata de compania Viacom International Media Networks (VIMN). Presa internationala a relatat in luna septembrie ca Viacom a semnat un contract cu RCS&RDS, pentru distribuirea, din luna octombrie, a televiziunilor Comedy Central si Nickelodeon in Romania si Ungaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#difuzare AXN Black RDS, #posturi RCS RDS, #transmisiune AXN Black Romania, #Nickelodeon RCS RDS , #Posturi TV