Posturile Pro TV ies de pe platforma Dolce, incepand de joi

Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 10:59
2634 citiri
Posturile Pro TV ies de pe platforma Dolce, incepand de joi

Romtelecom SA va scoate de pe platforma Dolce, incepand de joi, toate posturile de televiziune detinute de Grupul Pro TV S.A. Decizia a fost luata de Romtelecom dupa ce negocierile dintre cele doua companii au esuat.

"Romtelecom si ProTV S.A. negociaza de mai multe luni cu privire la continuarea difuzarii celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom.

Avand in vedere ca, pana la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, exista o probabilitate ridicata ca, incepand cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom sa fie nevoita sa inceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV Romania si VH1", mentioneaza oficialii Romtelecom, citati de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in toata aceasta perioada s-a negociat cu buna credinta cu partenerul ProTV S.A si s-au facut "toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clientilor sai pentru a avea un abonament la un pret rezonabil".

Pe durata negocierilor, ProTV S.A. a cerut companiei Romtelecom o crestere importanta a costurilor de difuzare pentru cele 11 canele ale grupului. Acest lucru implica insa consturi mai mari pentru clientii Romtelecom, a anuntat operatorul de cablu si telefonie.

Compania Romtelecom a anuntat, totodata, ca, pentru a compensa posibila retragere a celor 11 canale, va oferi abonatilor alte posturi TV de cea mai buna calitate, incepand cu data de 3 ianuarie 2013.

La randul sau, trustul ProTV mentioneaza intr-un comunicat de presa, faptul ca "succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea Pro TV si a altor canale romanesti", fapt "care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare".

Grupul ProTV S.A. "regreta aceasta situatie" si prezinta alternativele de receptionare ale canalelor sale: semnalele terestre pentru canalul Pro TV, toti ceilalti distribuitori de cablu si satelit, precum si portalul voyo.ro, contra unui abonament lunar.

In pachetele de programe oferite de catre Romtelecom prin platforma Dolce se aflau urmatoarele posturi tv detinute de catre Grupul ProTV S.A.: Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV si Pro TV International.

Romtelecom a obtinut un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) in crestere cu 42 la suta, in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011, ajungand la nivelul de 125,5 milioane de euro.

Profitul Romtelecom, in crestere cu peste 40%

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#receptionare posturi ProTV, #Romtelecom posturi ProTV, #platforma Dolce posturi ProTV, #negocieri Romtelecom ProTV , #Posturi TV