Google TV are probleme in Germania. Primul grup media care nu vrea sa ofere continut

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 17:45
1904 citiri
Google TV are probleme in Germania. Primul grup media care nu vrea sa ofere continut

RTL, una dintre cele mai importante companii de media europene, a declarat ca nu va permite folosirea continutului sau de catre serviciul Google TV, care urmeaza sa se lanseze in Germania, informeaza broadbandtvnews.com.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, intentioneaza sa lanseze in Germania serviciul Google Play, intrucat dispozitivele care permit accesarea acestuia sunt deja disponibile pe piata de telecomunicatii germana.

Google TV este un serviciu care faciliteaza utilizatorilor accesul la internet de pe televizor. Google TV permite utilizatorilor sa acceseze continut la cerere si transmisiuni live.

"Intentionam sa cooperam cu producatori de continut TV. Dar pana acum, nu s-a concretizat nimic", a spus Mounira Latrache, purtator de cuvand al Google.

In schimb, reprezentantii grupului german de media RTL au declarat: "Avem o problema cu cei care incearca sa castige bani folosindu-se de continutul nostru si de experienta noastra. Acesta este motivul pentru care nu vom permite ca Google TV sa foloseasca productiile noastre".

Pe de alta parte, compania ProSiebenSat.1, care are operatiuni de televiziune si radio in Germania si in alte tari din lume, inclusiv in Romania, nu este ingrijorata de Google TV. "Este un serviciu de nisa. Pe piata aplicatiilor hibride de televiziune nu conteaza modalitatea tehnica folosita, ci continutul difuzat", a declarat Marcus Prosch, purtatorul de cuvant al ProSiebenSat.1.

Compania Google, care detine si cel mai popular site de continut video din lume, YouTube, s-a aratat de mult timp interesata de zona televiziunii, unde spera sa obtina o noua sursa de venituri din publicitate.

RTL Group, una dintre cele mai importante companii de media europene, detine in prezent 48 de televiziuni si 30 de radiouri in 10 tari. In vara anului trecut, RTL a facut mai multe achizitii in Europa, pe pietele din Ungaria, Olanda si Croatia.

Pachetul majoritar de actiuni in cadrul RTL este detinut de compania germana Bertelsmann, unul dintre cele mai importante grupuri media din lume.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#continut Google TV, #lansare Google TV Germania, #cooperare Google TV RTL, #preluare continut Google TV , #Posturi TV