BBC numeste doi manageri pentru operatiunile digitale

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 16:58
2683 citiri
BBC numeste doi manageri pentru operatiunile digitale

Rob Norman si Jon Miller au fost numiti directori in board-ul BBC Global News Ltd, care detine si opereaza televiziunea internationala de stiri BBC World News si portalul bbc.com/news, acestia urmand sa se ocupe de dezvoltarea operatiunilor digitale ale companiei, informeaza broadbandtvnews.com.

Rob Norman este directorul operatiunilor digitale din cadrul GroupM Worldwide, in timp ce Jon Miller este cofondator al Fuel Media Capital.

Norman si Miller se vor alatura board-ului de directori al BBC Global News Ltd, alaturi de directorul international de stiri Peter Horrocks si de CEO-ul Jim Egan.

Potrivit lui Peter Horrocks, Norman si Miller au fost numiti in board-ul de directori ai BBC datorita experientei lor in domeniul digital. "Vrem ca BBC Global News Ltd. sa transmita stiri cu relevanta la nivel international, intr-un mod integrat, pe toate platformele", a mai spus Peter Horrocks.

Televiziunea BBC World News a fost relansata

El a mai spus ca tocmai a fost finalizat procesul de relansare a televiziunii BBC World News, care emite din noile sale studiouri din Londra.

Rob Norman si Jon Miller au fost numiti directori in board-ul BBC in contextul in care, la inceputul acestei luni, Tony Hall si-a inceput mandatul in functia de director general al grupului BBC, precizand cu acest prilej ca vrea sa recastige increderea publicului.

Tony Hall a fost numit director general al BBC in noiembrie 2012. Acesta a mai lucrat in BBC in urma cu 11 ani, in functia de director al departamentului de stiri.

"Este persoana ideala pentru a conduce BBC in aceste vremuri de criza", a declarat, in noiembrie, Chris Patten, presedintele BBC Trust, organismul de control al grupului BBC.

Chris Patten l-a descris atunci pe Tony Hall ca fiind "un pionier al digitalului". Tony Hall este cel care a lansat serviciile online ale grupului BBC, in prezent extrem de populare, dar si televiziunea de stiri BBC, care difuzeaza informatii 24 de ore din 24.

Predecesorul lui Tony Hall, George Entwistle, a demisionat dupa 54 de zile in aceasta functie, pe 10 noiembrie 2012, in plin scandal, generat de tratamentul editorial adoptat de BBC fata de acuzatiile de pedofilie aduse lui Jammy Saville, unul dintre fostii prezentatori-vedeta ai grupului intre anii 1960 si 1980.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajati. Corporatia BBC detine, in prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa si un serviciu international in 28 de limbi straine, de care beneficiaza peste 150 de milioane de persoane.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#operatiuni digitale BBC, #divizie Internet BBC, #conducere BBC , #Posturi TV