Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un numar de 57 posturi pirat au fost descoperite in 2006

Un numar de 57 posturi pirat au fost descoperite in 2006
Un numar de 57 posturi pirat au fost descoperite in 2006 de specialistii Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), dintre care 41 emiteau in afara Bucurestiului, informeaza IGCTI.

In 2005, au fost descoperite circa 67 posturi de radio. In tara, IGCTI a inchis doua posturi pirat, unul in Timisoara si altul in Cluj.

Valoarea amenzilor incasate de IGCTI in urma controalelor a fost de 50.000 lei. Principalele cauze pentru care operatorii au fost amendati sunt lipsa documentelor necesare comercializarii echipamentelor de telecomunicatii, folosirea altor echipamente decat cele prevazute in autorizatie sau, in cazul posturilor radio-TV, pentru emiterea cu alte puteri decat cele specificate in autorizatie.

Inspectoratul a somat 400 de companii si a avertizat 70 pentru nerespectarea somatiilor initiale. Doua statii radio- TV locale au primit amenzi pentru emisii cu o putere mai mare decat cea specificata in autorizatie, in valoare totala de 10.000 lei. Sapte operatori de cablu locali au fost amendati cu 37.500 lei, pentru utilizarea retelelor fara autorizatie, pentru difuzarea unor programe TV fara autorizatie sau pentru utilizarea unui alt numar de canale decat cel specificat in autorizatie.

IGCTI efectueaza anual peste 7.500 de controale, prin care monitorizeaza activitatea operatorilor IT&C ce utilizeaza spectrul de frecvente. Directiile teritoriale ale IGCTI din Iasi, Cluj, Bucuresti si Timisoara controleaza statiile de radiodifuziune si televiziune, retelele de telecomunicatii audiovizuale, retelele de radiocomunicatii, firmele de distributie de echipamente de telecomunicatii, si identifica posturile radio care emit ilegal.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1248 ori