Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

International Herald Tribune devine International New York Times

International Herald Tribune devine International New York Times


Cunoscutul cotidian International Herald Tribune, editat de publicatia americana The New York Times, va prelua numele acesteia in incercarea de a castiga mai multi cititori.

Noul International New York Times va fi editat de la Hong Kong, Paris, Londra si New York, transmite AFP.

Schimbarea denumirii se va face impreuna cu dezvoltarea serviciilor de internet si a celor mobile, grupul intentionand in final sa introduca "o versiune internationala cu mai multe platforme a New York Times, care va fi conceputa si editata special pentru publicul mondial".

Grupul a promis mai multe detalii despre implicatiile concrete ale schimbarii "in viitoarele luni".

O purtatoarea de cuvant a International Herald Tribune (IHT) a dat totusi asigurari ca grupul nu are in plan reducerea efectivelor, ci mai degraba "un angajament pentru a investi resurse editoriale in Europa si Asia in cadrul strategiei globale de dezvoltare a grupului".

125 de ani de IHT

International Herald Tribune isi imparte in prezent corespondentii cu cei ai New York Times, ceea ce reprezinta 1.100 de persoane in total (reporteri, fotografii, editori etc).

IHT, care si-a sarbatorit anul trecut cea de-a 125-a aniversare, si-a schimbat denumirea de mai multe ori si s-a intitulat la inceput Paris Herald. Publicatia are actualul nume din 1967.

Publicatia a aparut in octombrie 1887, in calitate de editie europeana a New York Herald.

IHT este distribuit in prezent in versiunea tiparita in peste 160 de tari, cu un tiraj mediu de 226.267 exemplare, si revendica "milioane" de cititori pentru editia sa de internet sau prin aplicatiile sale pentru smartphone-uri si tablete informatice.

Schimbarea denumirii IHT survine in contextul in care New York Times (NYT) si-a recentrat strategia si investitiile asupra celei mai importante sale marci. Grupul a anuntat saptamana trecuta vanzarea Boston Globe, precum si a altor participatii la publicatii tiparite si site-uri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1151 ori