Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul Ringier investeste in distributie

Grupul Ringier investeste in distributie
Grupul Ringier Romania, care detine in portofoliu publicatiile Libertatea, Evenimentul zilei si Capital, intentioneaza sa investeasca masiv in piata media, cu scopul de a dezvolta o infrastructura solida, care sa poata sustine cresterea produselor sale pe viitor. Investitiile vizeaza capacitatea tipografica si forta de distributie, potrivit oficialilor companiei.

Pentru a-si atinge acest obiectiv, ulterior depunerii la autoritatile competente a propunerii de parteneriat spre analiza si obtinerii acordului din partea acestora, Ringier Romania si grupul finlandez Rautakirja (detinut, la nivel international, de grupul Sanova WSOY) intentioneaza sa evalueze posibilitatile de dezvoltare a pietei in aria distributiei de presa. Rautakirja este proprietarul companiei roma-nesti de distributie Hiparion Distribution. In acelasi timp, potrivit Reuters, Sanoma WSOY a trimis o scrisoare de intentie cu privire la crearea unui joint venture cu Ringier, pentru distributia de presa pe piata romaneasca. Compania Hiparion Distribution a fost fondata in 1999 si a devenit parte a grupului Rautakirja in 2004. Rautakirja este cel mai mare distribuitor si detailist de ziare si reviste din Finlanda, Olanda si tarile baltice, cu operatiuni in Rusia.

In domeniul tipografic, Ringier Romania a identificat o nevoie tot mai mare de crestere a capacitatii tipografice si, in consecinta, a decis sa investeasca, de asemenea, in construirea unei tipografii care sa respecte cele mai inalte standarde internationale. Proiectul a primit aprobarea Board-ului Executiv al Grupului Ringier AG, iar in momentul de fata se cauta cele mai bune optiuni de implementare.

Alexander Theobald, General Manager al companiei Ringier Romania si membru al Board-ului Executiv al Grupului Ringier, a explicat ca a sosit timpul ca Ringier sa isi indrepte atentia si catre proiecte ce vizeaza infrastructura, pentru a-si putea sustine produsele si pentru a contribui la dezvoltarea pietei media. "Initierea unor proiecte solide in domeniul tipografic si in distributia de presa reprezinta un obiectiv personal pentru mine si imi doresc sa reusesc acest lucru inainte de a-i transfera mandatul succesorului meu, Marius Hagger", a spus Theobald. Grupul Ringier a vandut, de curand, cotidianul sportiv ProSport trustului MediaPro, in schimbul sumei de 8,3 mil. euro.

Grupul Ringier Romania editeaza, in prezent, 15 publicatii, printre care Evenimentul zilei, Libertatea, Capital, Compact si TV Satelit si detine 25% dintre actiunile postului de televiziune Kanal D.

Pe piata din Romania, printre competitorii Ringier se numara trusturile Sanoma Hearst, Edipresse, Publimedia sau Liberis.

<a href=http://standard.ro/articol_23910/grupul_ringier_investeste_in_distributie.html/ target=_blank>Business Standard</a>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 914 ori