YouTube isi premiaza cei mai creativi utilizatori

Luni, 19 Martie 2007, ora 14:18
1033 citiri

Cele mai populare clipuri postate pe YouTube in 2006 vor fi premiate in cadrul galei YouTube Video Awards. Anuntul a fost facut luni, de catre reprezentantii celebrului portal, citati de Associated Press.

Premiile vor fi impartite in sapte cotegorii: cel mai creativ clip, cel mai inspirational, cea mai buna serie, cea mai buna comedie, muzicianul anului, cel mai bun comentariu si "cel mai adorabil videoclip".

Nominalizarile au foat facute de catre YouTube, dar catigatorii vor fi desemnati de catre membrii comunitatii YouTube. Acestia pot vota clipurile favorite in perioada19-23 martie, urmand ca pe 25 sa fie anuntati castigatorii. In aceste cinci zile, nominalizatii pot crea noi clipuri prin care sa se promoveze, sa ii convinga pe utilizatori sa ii voteze sau sa incarce discursuri de multumire.

Clipurile declarate castigatoare vor fi promovate intensiv pe YouTube, iar creatorii lor vor primi cate un trofeu. Utilizatorii platformei video online au, in permanenta, posibilitatea de a evalua materialele pe care le vizioneaza. Exista topuri ale celor mai vizionate, dar si a celor mai comentate clipuri.

Marea varietate de clipuri a dus la formarea unor stiluri de sine statatoare, luate in considerare la stabilirea categoriilor concursului. Printre nominalizati se numara asa numitii "vloggeri" Paul Robinett ('Renetto') and Peter Oakley ('Geriatric1927'), seriile "Lonelygirl15' si 'Ask a Ninja', precum si comediile lui Barats and Bereta.

Daca proiectul de anul acesta va prinde la public, YouTube Video Awards ar putea deveni un eveniment anual.

YouTube a devenit, in mai putin de doi ani, cel mai cunoscut site in domeniul schimburilor online de clipuri video. Utilizatorii vizioneaza, zilnic, peste 100 milioane de clipuri. Google a achizitionat compania din Silicon Valley pentru 1,65 miliarde de dolari.

Potrivit datelor furnizate de comScore Media Metrix, YouTube a atras, in luna ianuarie, peste 133,5 milioane de vizitatori.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...